Broodje Pulled Chicken

Broodje Pulled Chicken

Na onze vakantie in Cuba zijn we gek geworden op een broodje pulled pork. Een broodje pulled chicken is net zo lekker en iets gemakkelijker om te maken. Deze pulled chicken is een beetje pittig en met het zure van de zoetzure komkommer en de bite van rode ui is het nog lekkerder.

Bereiding van Broodje Pulled Chicken

We beginnen met het koken van de kip. Breng een grote pan met het water en de bouillonblokjes aan de kook, plaats de kipfilet erin en kook het gaar. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Ondertussen gaan we de ui snipperen en persen we de knoflookteentjes fijn.

Doe in een kom, de ketchup, ketjap manis, azijn, bruine basterdsuiker en pindakaas en meng deze ingrediënten. Trek de kipfilet, wanneer het gaar is, uit elkaar met twee vorken. Fruit de uitjes en de knoflook in olijfolie in de koekenpan. Voeg de kip toe aan de uien en de knoflook en bak het een paar minuten mee. Voeg vervolgens de saus toe aan de kipfilet en laat het goed warm worden.

Snijd de hamburgerbroodjes open. Verwarm de oven voor op 200 graden en grill de hamburgerbroodjes even in de oven. Wanneer de broodjes lekker crispy zijn, leg dan wat pulled chicken op het broodje en beleg het broodje verder met bijvoorbeeld oma’s zoetzure komkommer, onze zoetzure rode ui en gebakken uitjes.

Enjoy!

Volg ons op Instagram, voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodHoofdgerechtenVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter