Recept

Gegrilde Kikkererwten met kaas en ui

Gegrilde Kikkererwten met Kaas en Ui
Gegrilde Kikkererwten met Kaas en Ui

Ben jij net zo goed op kikkererwten als wij zijn, dan moet je ook zeker eens dit recept proberen. Deze gegrilde kikkererwten met kaas en ui is een van onze favoriete ‘gezonde’ snacks. De kikkererwten worden lekker knapperig van buiten en zijn zacht van binnen. Daarnaast zijn ze heerlijk op smaak door de Parmezaanse kaas en uienpoeder. Zo ontzettend lekker! Want zeg nou zelf, iedereen houdt wel van een beetje kaas toch? Deze snack heb je met een paar ingrediënten en een half uurtje oventijd zo gemaakt. Wij eten de snack meestal doordeweeks, als middagsnack maar hij is ook erg lekker om te eten bij een filmpje, tv serie of voor op de borreltafel.

Mocht je een airfryer thuis hebben, kan het zelfs nog sneller gaan. Dan hoeven de kikkererwten slechts 20 minuten afgebakken worden (op 180 graden).

Bereiding van de gegrilde kikkererwten met kaas en ui

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet.

Doe de kikkererwten vervolgens in een kom. Voeg de olie, Parmazaanse kaas, uienpoeder en zout aan de kikkererwten toe. Meng alle ingredienten goed door elkaar en verdeel de kikkererwten dan over een bakplaat met bakpapier. Plaats de bakplaat in de midden van de voorverwarmde oven.

De kikkererwten moeten in totaal 30 minuten in de oven. Hussel de kikkererwten na 15 minuten door elkaar zodat ze mooi goudbruin en knapperig worden.

Geniet van deze heerlijke snack!

Enjoy!

Gegrilde Kikkererwten met Kaas en Ui
Gegrilde Kikkererwten met Kaas en Ui

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondGezonde Tussendoortjes

Laat gerust een reactie achter