Kipshoarma Spies

Kipshoarma Spies

Tijdens onze laatste barbecue hebben we flink nagedacht over welke spiesjes we zouden maken. Toen kwamen we op dit geniale idee, om een van onze favoriete avondeten om te toveren in een spies: de Kipshoarma spies. In dit recept maken we zelf de shoarmakruiden. Je kan uiteraard ook kant en klare shoarma kruiden gebruiken in dit recept. Wij vinden het zelf samenstellen van de kruiden erg makkelijk, aangezien dit allemaal kruiden zijn die wij gewoon in ons kruidenkastje hebben. In ieder geval zijn deze spiesjes een gegarandeerd succes voor op je BBQ- feestje.

Het maken van de Kipshoarma Spies

Begin met de kipfilet in vierkante blokjes te snijden, zodat ze makkelijk op een spiesje kunnen. Meng alle kruiden hierna in een bakje samen met de olijfolie.

Mix de kruiden met de kipfilet en dan zet de kom even opzij en laat de kruiden minimaal 10 minuten intrekken.

Snijd de uien door de helft en vervolgens door drieën. Wacht nog even tot de kruiden goed in de kipfilet zijn ingetrokken. Rijg op een spiesje eerst kip dan 2 plakjes ui en vervolgens weer kip. Ga zo door tot het spiesje volledig gevuld is.

Grill deze spiesjes op de barbecue in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Serveer ze vervolgens met een lekkere knoflooksaus.

Volg ons op Instagram, voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BarbecueHealthy cookingVlees
Deel:

Laat gerust een reactie achter