Limoncello Tiramisu

Limoncello Tiramisu

Dat wij van de Italiaanse keuken houden, is bekend. Al vele heerlijke pasta gerechten staan inmiddels op de website. Echter, zijn wij nog niet toegekomen aan de heerlijke desserts uit de Italiaanse keuken. Onze favoriete Italiaans dessert is de Tiramisu. Van een heerlijk glaasje koude Limoncello na het eten worden wij ook erg blij. Toen wij een flesje Villa Massa opgestuurd kregen wisten wij gelijk wat wij moesten maken: een heerlijke frisse tiramisu met citroen en Limoncello! Een ideaal dessert voor de warme zomerdagen. Mooi versierd met bosbessen, die als een zoete tegenhanger dienen.

Bereiding

Klop de slagroom luchtig en meng dit samen met de mascarpone in een kom. Voeg dan de poedersuiker toe. Roer alles goed door elkaar totdat er een romig mengsel ontstaat.

Rasp de citroenschil van één citroen en pers dan de sap uit alle citroenen, Giet de sap in een kommetje en voeg daar de Limoncello aan toe. De citroenrasp meng je door de mascarpone-slagroom.

Nu gaan we de tiramisu opbouwen. Haal de lange vingers één voor één door de Limoncello en leg deze naast elkaar op de bodem van de ovenschaal. Zodra de gehele bodem bedekt is met lange vingers, schep je de helft van de room boven op de koekjes. Verspreid het over de gehele oppervlakte. Haal de overgebleven lange vingers door de Limoncello met citroensap. Leg deze bovenop de mascarpone voor nog een laag koekjes. Verdeel de rest van de room op het nieuwe laagje lange vingers en versier dan de bovenkant van de Tiramisu helemaal met blauwe bessen.

Zet de Tiramisu nog even een half uurtje in de koelkast en dan kun je genieten van dit heerlijke frisse dessert.

Eet smakelijk en Geniet!

Volg ons op Instagram, voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureNagerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter