Recept

Mini Frikandelbroodjes

mini Frikandelbroodjes
Mini Frikandelbroodjes
Mini Frikandelbroodjes

Frikandelbroodjes, wie kent ze niet. Vroeger, toen we op de middelbare school zaten, aten we regelmatig een lekker frikandel- saucijzen- of kaasbroodje. Lekker snacken tijdens de lunch pauze. Tegenwoordig eten we het een stuk minder maar hebben er soms in het weekend opeens erg trek in. Regelmatig maken we het nu zelf. Het is super simpel en snel klaar. Net als deze mini frikandelbroodjes. Deze borrelhapjes zijn perfect voor een feestje of verjaardag. Ook zijn ze leuk om te maken voor een WK/EK wedstrijd of Koningsdag. Hollandser kan het namelijk niet worden en met deze hapjes zul je ook zeker niet de plank misslaan. Slechts met 4 ingredienten en een half uur tijd heb jij straks een lekker hapje op tafel staan. Perfect toch!

Bereiding van de mini frikandelbroodjes

Verwarm de oven op 200 graden.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien. Snijd de bevroren frikandellen in 3 gelijke stukjes.

Zodra de bladerdeeg plakjes ontdooid zijn, snijd je ze horizontaal doormidden. Besmeer 1 helft van het strookje bladerdeeg met een theelepel curry en leg hier een stukje frikandel op. Vouw dan de lege helft over de frikandel en druk de randjes aan met een vork. Bestrijk de frikandelbroodjes met een geklopt eitje en plaats ze dan in de oven. Binnen 25 minuten zullen de broodjes warm en goudbruin zijn.

Leg ze allemaal op een schaal en deel ze uit aan al jouw vrienden.

Genieten!

mini Frikandelbroodjes
mini Frikandelbroodjes
mini Frikandelbroodjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelFeestdagenKoningsdag

Reacties (10)

Laat gerust een reactie achter