Pepernoten Truffels

Pepernoten truffels

Sinterklaas is nog in het land en dat betekend dat we nog volop kunnen genieten van heerlijke kruidnoten (pepernoten). Wij maakten al eerder een heerlijke arretjescake met kruidnoten en dit keer hebben wij een recept voor pepernoten truffels voor jullie. Snel gemaakt, vol van smaak en heerlijk voor bij de koffie en thee.

Bereiding

Maal de kruidnoten in een keukenmachine fijn tot poeder. Meng de kruidnoten kruimels met de monchou tot een grote bol. Houd nog een klein beetje kruimels over voor de garnering. Maak van deze bol 10 kleine balletjes en leg deze eventjes in de koelkast om hard te worden.

Smelt ondertussen de chocolade. Gebruik hiervoor de au bain marie methode of de magnetron. Zodra de chocolade gesmolten is kunnen we de balletjes onderdompelen in de warme chocolade. Zorg ervoor dat de truffels geheel bedekt worden door de chocolade. Leg ze vervolgens op een bordje of een stuk bakpapier en bestrooi ze met de overige kruimels.

Plaats ze dan opnieuw in koelkast en laat de chocolade hard worden.

Nu kun je lekker genieten van deze heerlijke truffels.

Ook leuk als traktatie op werk of school!

 

Volg ons op Instagram, voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureSinterklaasBonbons
Deel:

Laat gerust een reactie achter