Recept

Witlofschotel met Brie en Spek

Witlofschotel met Brie en Spek
Witlofschotel met Brie en Spek

Tijd voor een heerlijke ovenschotel. Dit keer niet de standaard witlofschotel met ham en kaas maar een hele lekkere variatie hierop. Witlof met brie, spek, walnoten en tijm. Deze combinatie is echt fantastisch. Goede smaken, romige kaas en zoutige spek. Klinkt goed he! Daarnaast is deze witlofschotel met brie en spek snel gemaakt en dus perfect voor doordeweeks. Heerlijk met gebakken aardappeltjes of een romige aardappelpuree.

Bereiding van de Witlofschotel met Brie

Zet de oven alvast aan op 200 graden.

Was de stronken witlof en snijd deze verticaal door de midden. Haal eventueel de harde, bittere kern eruit.

Snijd de brie in plakjes en leg deze boven op een halve witlof. Wikkel dan twee plakjes spek om de stronkjes witlof en leg ze vervolgens in een ovenschaal.

Strooi dan wat stukjes walnoot over de ingewikkelde witlof met spek en leg op elk stronkje witlof een takje tijm. Sprenkel als laatste nog een beetje olijfolie over alles. Plaats dan de ovenschaal in de oven.

Bak deze witlofschotel in 20 minuten af. Ondertussen kun je wat aardappeltjes koken, bakken of aardappelpuree maken.

Zodra de witlof klaar is kun je gelijk genieten van deze heerlijke ovenschotel.

Eet smakelijk!

Gek op witlof? Maak dan ook eens deze heerlijke witlofgratin of onze witlofquiche met hamreepjes.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (29)

Laat gerust een reactie achter