Zwitserse Kaasfondue

Zwitserse Kaasfondue

Mmmmmm kaasfonduen! Wij zijn er gek op! Wij houden van een goede smeuïge zwitserse kaasfondue en halen dan ook regelmatig onze fonduepan uit de kast. Onlangs heb ik een mooie versie van Boska gekocht. Kaasfondue is een gerecht dat perfect is voor speciale gelegenheden. Denk hierbij aan een romantisch avondje, gezellig tijdens de feestdagen of als extra aanvulling bij de BBQ. Wij eten dit gerecht ook vaak als comfort food op de bank tijdens koude winterdagen. De basis van de kaasfondue is vaak hetzelfde maar je kunt eindeloos variëren met verschillende kaassoorten en dippers voor in de fondue. Pak het zo groot aan als je wil. Je kunt het klein houden met een beetje stokbrood of uitbreiden met pasta, gegrilde groente en niet te vergeten een lekker wijntje! Dat wijntje is trouwens altijd een goed idee!

Bereiding

Begin met het inwrijven van de pan met een geplet teentje knoflook. Giet de witte wijn in de fonduepan en breng de wijn aan de kook. Voeg beetje bij beetje beide kazen toe en laat het al roerend smelten. Let op dat de kaas niet teveel wordt verhit, dan is er namelijk kans dat de kaas wat rubberiger wordt. Voeg maizena toe aan de witte wijn en kaas, zodat het goed wordt gebonden wordt. Daarna kan je de kaas op smaak brengen met de peper en de nootmuskaat.

Zwitserse kaasfondue
Zwitserse kaasfondue

Volg ons op Instagram, voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodHoofdgerechtenVega
Deel:

Laat gerust een reactie achter