Alles voor op de Paastafel

Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel

Pasen staat alweer bijna voor de deur en net als vorig jaar zal het ook dit jaar weer een beetje anders zijn dan anders. Desalniettemin kunnen we er natuurlijk een leuke feestdag van maken met heel veel lekker eten! Met Pasen genieten wij altijd graag van een uitgebreide brunch. Eigenlijk houden wij hier elke feestdag van, maar met Pasen staat dit toch wel meer centraal, dan bijvoorbeeld met Kerst waar meer aandacht wordt besteed aan het diner. Om de paassfeer goed over te kunnen brengen, hebben wij dit artikel geschreven met alles voor op de paastafel.

Decoratie voor een mooie Paastafel

Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met het treffen van de voorbereidingen. Juist nu in deze tijd kunnen we wel een klein feestje gebruiken en dus pakken wij graag uit. Niet alleen het eten is hierbij belangrijk, maar zeker ook de rest dat op tafel staat. Denk aan mooie glazen, bordjes, serveerartikelen en bestek. Samen met het eten maken deze dingen de paastafel helemaal af en kun jij met je vriend(in)/man/vrouw/gezin en/of vrienden genieten van een heerlijke maaltijd.

Nu hoef je niet per se honderden euro’s uit te geven aan mooie aankleding, maar soms is het wel leuk om wat extra’s op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tafelkleed van de HEMA, een gave Party Tower van Boska, mooie serveerplanken en leuke accessoires zoals het peper-en-zoutstelletje (zie foto) van H&M-home. Ook mag je natuurlijk de eierdopjes niet vergeten. HEMA heeft bijvoorbeeld hele leuke eierdopjes en ook supermooi servies voor op jouw paastafel!

Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel

Heerlijke recepten voor de paastafel

Hartige recepten

Een van onze favoriete dingen voor een feestelijke brunch tafel is de kaaskruller! Steevast staat deze elk jaar met Pasen en Kerst op tafel. Wij vinden de kaas, Tete de Moine, ontzettend lekker en daarnaast ziet zo’n kaaskrul er super feestelijk uit. Je kunt het lekker op een broodje eten of serveren bij een borrel. Ook kun je heerlijke crostini’s maken, door een stokbroodje te beleggen met pesto, rosbief en dan een kaaskrul er bovenop. Een ontzettend lekkere combinatie en heel erg feestelijk!

Naast de kaaskruller staan er ook altijd andere kaasjes op onze tafel. Wat zullen we zeggen, wij houden gewoon ontzettend van kaas. Een kaasplankje is ons dan ook niet onbekend en voor een kaasplankje heb je natuurlijk een mooie plank nodig en leuke kaasmesjes. Wij kozen voor de kaasmesjes van Boska. Als er ook maar één bedrijf is die alles weet van kaasinstrumenten dan is het Boska wel. Hier zit je dus altijd goed!

Natuurlijk is altijd leuk om ook zelf dingen te maken voor Pasen. Neem nou deze ontzettend lekkere ontbijt quiches met ei en spek, wentelteefjes, pasteitjes gevuld met tonijnsalade of heerlijke zelfgemaakte broodsalades. Vooral onze eiersalade met truffel en onze asperge eiersalade (zie foto) is favoriet hier thuis. Ook hier kun je eventueel leuke smeermesjes bij serveren. Bij ons op tafel zijn er ook altijd wel vleeswaren te vinden. Zo zijn wij gek op een stukje paté, rosbief en andere vleeswaren, zoals rauwe ham en filet americain. Enkel heb je dan nog wat leuke paasbroodjes nodig (zoals die van de Albert Heijn) en voilà jouw paasbrunch staat op tafel.

Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel

Cupcakes, Paaseitjes en andere sweets

Heerlijke zoetigheden mogen ook zeker niet ontbreken op de paastafel. Zelf zijn wij gek op bakken en daarom zal er altijd verschillende soorten zoete hapjes op tafel staan. Dit is ook zeker een lekkere afwisseling van alle hartige hapjes/beleg.

Allereerst mogen de chocolade paaseitjes natuurlijk niet ontbreken op de paastafel! Je hebt ze tegenwoordig in allerlei soorten smaken en groottes. Wij ontvingen een ontzettend grote zak paaseitjes van Jumbo met welgeteld 21 verschillende soorten smaken. Vooral de pindakaas, macaron en puur brownie vonden wij erg lekker! Maar ook de HEMA en Albert Heijn hebben een breed assortiment aan paaseitjes. 

Zoetigheid kun je natuurlijk toevoegen door middel van zoet broodbeleg. Denk bijvoorbeeld aan jam of speciale Pasen chocolade hagelslag. Maar ook met fruit, zoals zoete aardbeien, ananas of mango. Op die manier voeg je ook nog wat vitamientjes toe aan de tafel.

Het leukste vinden wij om zelf wat te gaan bakken. Daarom hebben wij al vele soorten verschillende paasrecepten op onze blog staan. Onze Paas cupcakes zijn het meest favoriet hier thuis. Er staat al een heerlijke chocolade variant op de blog en binnenkort komt een vanille versie online. Ook hebben wij heerlijke recepten voor een Paas cheesecake en Paas blondies voor jullie online staan. Het zijn allemaal lekkere, zoete gerechten, die zeker niet zullen misstaan op de paastafel!  

Met al deze producten en gerechten zal het een ontzettend leuke, lekkere en mooie brunchtafel worden. Een feestelijke Pasen toegewenst!

Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel
Alles voor op de Paastafel

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkFeestdagenPasen

Laat gerust een reactie achter