Boekreview: BBQ Feast on Fire van Jord Althuizen

BBQ Feast on Fire

‘Life is a party!’ Dat is hoe dit kookboek begint. Jord Althuizen heeft dit boek geschreven toen hij tijdens corona ineens thuis zat. Hij kon namelijk niet de wereld over om daar lekker met de BBQ aan de slag te gaan. BBQ Feast on Fire is een feestelijk kookboek met recepten voor een goed feestje. 

Tijdens corona besteden mensen meer tijd aan het koken en wanneer je thuis werkt kan je ook eerder de bbq aanzetten, waardoor je iedere avond als een feestje kan eten.

Eerste Indruk

Dit kookboek is gemaakt in dezelfde stijl als de voorgaande boeken van Jord Althuizen. Lees hier bijvoorbeeld onze review van Burger & Bites.  

De stoere foto’s en de donkere kleuren geven de perfecte sfeer voor een BBQ feestje. Het boek is slim ingedeeld met de BBQ Basics, BBQ Brunch, BBQ Bites, Fiery Feast en als laatste Smokin’ Showpieces en natuurlijke lekkere drankjes.. Tussen de hoofdstukken staan er hoofdstukken met Friendly Fire, waarin Jord samenwerkt met een andere kok, bijvoorbeeld Bart van Olphen van Fish Tales met een heerlijke mosselpan en Johan van Uden met een lekkere chateaubriand. 

BBQ Feast on Fire

Favoriete Recepten

De foto’s in dit kookboek zien er zo lekker uit, dat het zoals gewoonlijk niet makkelijk is om onze favorieten uit te zoeken. Een van onze favorieten zijn de X-mas Sliders. Heerlijk! Er is ook niks lekkerders dan een combinatie van ingemaakte zure kool en gerookte kalkoen. Zelf hebben wij deze al meerdere malen gemaakt en elke keer bevalt het ons weer (zie onze hoofdfoto als bewijs).

Andere favorieten zijn de Not so Po’boy, Berry Glazed Buikspek met Bloemkool en Flaming Vitello Tonato.  

Not so Po'boy
Flaming Vitello Tonato
Berry Glazed Buikspek

Conclusie

Voor alle BBQ liefhebbers is dit hét boek om weer aan de slag te gaan met de bbq en de lekkerste party recepten te maken voor jou en je familie, want BBQ’en doe je niet alleen! 

Benieuwd naar het lekkere kookboek? Bestel hem dan nu alvast voor onder je kerstboom!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter