Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen

Tips en Dips voor een lekkere Chocolade Fondue

Chocolade liefhebbers opgelet! Wij hebben namelijk een geweldig artikel voor jullie geschreven. Een heerlijk chocoladefondue recept en tips om te dippen. Met chocolade fondue kun je zoveel kanten op. Het is niet alleen een heerlijk toetje, maar het is ook nog eens ontzettend leuk om met elkaar te doen. Zeker, wanneer je gezellig met een groep bent. Lekker na het avondeten, uitgebreid genieten van zoetigheid. Een chocoladefondue zelf maken is ontzettend makkelijk. Wat vooral belangrijk is, is dat je goede kwaliteit chocolade gebruikt (zorgt voor een ontzettend goede smaak) en welke producten je kiest om er in te dippen. Hier kun je eindeloos ver in gaan. Fruit, cake, koekjes, chips.. noem het maar op! De combinaties zijn oneindig en dat maakt een chocoladefondue zo leuk. Er is voor ieder wat wils, je eet gezellig samen en voor de echte zoetekauwen is dit dus een heerlijk idee!

Wat heb je nodig?

Om te beginnen natuurlijk een hele mooie chocoladefondue. Wij zijn ontzettend gek op het merk Boska. Zij staan bekend om hun producten voor kaas, denk aan een kaasfondue, een kaaskruller, kaasschaven etc. Nu denk je misschien wat heeft kaas met chocolade te maken. Boska heeft al een tijd nu ook de leukste producten voor chocolade, zoals deze mooie chocoladefondue set (zie foto). Doordat de chocolade, in deze fonduepan, op basis van de au bain-marie methode verwarmd wordt, brandt de chocolade niet aan. Op deze manier kun je een lange tijd genieten van de chocoladefondue.

Wat ook erg handig is om thuis te hebben is een Au Bain-Marie pan. Als eerste smelten wij namelijk de chocolade in deze pan en daarna gieten wij het over in de chocoladefondue pan om het warm en gesmolten te houden.

Een heerlijke Chocoladefondue recept

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gram melk chocolade
  • 200 gram pure chocolade
  • Allemaal lekkere dingen om er in te dippen

Het maken van je eigen chocoladefondue is eigenlijk onwijs eenvoudig. Alles wat je nodig hebt is chocolade en heel veel lekkers om in deze fondue te dippen. Wij hebben gekozen voor de combinatie van pure en melk chocolade. Wanneer je alleen maar melk chocolade gebruikt is de fondue erg zoet. Het is nog zoeter wanneer je ook allemaal zoete dingen in de fondue dipt. Daarom kozen wij voor een combinatie van de twee, zodat de bittere smaak van de pure chocolade de smaak in evenwicht brengt. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om enkel pure chocolade te gebruiken.

De bereiding van de chocoladefondue

Voor de chocoladefondue smelten wij eerst de chocolade in een Au Bain-Marie pan. Dit betekent dat je de chocolade smelt met de stoom van kokend water.

Hak de melk chocolade en de pure chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het Au Bain-Marie pannetje. Pak dan een steelpan of kookpan en vul deze met een laagje water. Leg de Au Bain-Marie pan er boven. Test of de onderkant van de kom niet nat is, want het water mag namelijk niet de kom raken. Verhit het water in de pan en laat de chocolade smelten door de hitte van de stoom. Roer af en toe door de chocolade.

Zodra je mooi gesmolten chocolade hebt, kun je deze overgieten naar de chocoladefondue pan. Steek dan het waxine lichtje onder de fondueset aan, waardoor de chocolade gesmolten en warm blijft. Nu kun je lekker genieten van een heerlijke chocoladefondue.

Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen
Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen
Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen

Tips om te dippen

Fruit

Fruit is een van de populairste dippers, die worden gebruikt bij een chocoladefondue. Het is lekker fris, zoet en goed gepaard met chocolade. Qua soorten fruit kun je helemaal los gaan. Alles wat jij lekker vindt met chocolade kun je erin dippen. Wij vinden voornamelijk banaan, aardbeien, ananas en frambozen erg lekker in combinatie met chocolade. Appels, druiven en kiwi zijn minder populair, maar kunnen evengoed lekker zijn. Kortom, hiermee kun je je helemaal uitleven!

Zoetigheid

Natuurlijk is er meer om in de chocoladefondue te dopen dan fruit. Toen wij op zoek gingen naar de lekkerste dingen voor in de chocolade fondue, keken wij voornamelijk naar de dingen, die wij erg lekker vinden in combinatie met chocolade. Denk bijvoorbeeld aan biscuitjes, lange vingers, stroopwafels of oreo koekjes. Ook kun je gaan voor gebak, zoals cake, cupcakes, mini donuts of stukjes wafel. Allen ontzettend lekker met een laagje chocolade. Marshmallows zijn bij ons thuis ook favoriet, zeker omdat ze door de warme chocolade een beetje smelten en een romige smaak afgeven.

Zoute trek?

Je zult er misschien niet gelijk aan denken, maar het is ook ontzettend lekker om wat hartige/zoute snacks in de chocolade te dippen. Naturel chips, pretzels of een stukje knapperig brood smaakt heerlijk met een beetje chocolade. Zoet en zout gaat namelijk ontzettend goed samen, zelfs stukjes knapperige bacon zou kunnen.

Voilà, een heerlijk chocoladefondue recept en tips om hier in te dippen! Ga er lekker van genieten!

Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen
Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen
Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen
Chocoladefondue Recept en Tips om te dippen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkToetjesZoetigheid en Bakrecepten

Laat gerust een reactie achter