De beste tips en dips voor Kaasfondue

Kaasfondue, och wat vinden wij dat toch lekker. Heerlijke gesmolten kaas en van alles om er in te dippen. Dat is juist zo fijn aan kaasfondue, je kunt er iedere keer een andere draai aangeven om het weer lekker en speciaal te maken. Wat wel altijd belangrijk is, is dat er meer dan genoeg lekkers op tafel staat om in de kaas te dippen. Daarom hebben wij voor jullie de beste tips en dips voor een gezellige avond kaasfondue hier op een rijtje gezet.

Wat heb je nodig?

Goede fonduepan: Een goede kaasfondue pan is erg belangrijk. Wij zijn erg fan van de fonduepan van Princess. Deze pan is namelijk elektrisch, waardoor je niet zit te stoeien met spiritus of een waxine lichtje. Daarnaast heeft de pan verschillende standjes. Hierdoor kun je niet alleen kaasfondue eten uit deze pan maar ook genieten van een chocolade fondue of een bouillon fondue. De standjes houden de inhoud dan precies op juiste temperaturen goed.

De Princess fondue pan die wij bedoelen kun je hier vinden.

Kaasfondue

Kaasfondue begint natuurlijk met een heerlijke kaascombinatie. Je kunt een heerlijke klassieke Zwisterse kaasfondue met wijn maken maar je kunt ook kiezen voor andere combinaties. Zo kun je bijvoorbeeld een heerlijke Hollandse versie maken door Goudse kaas en boerenkaas te gebruiken. Ook kun je jouw kaasfondue een beetje pit geven door mosterd of truffeltapenade er door heen te roeren. Vaak wordt een kaasfondue gemaakt met witte wijn maar er zijn ook al vele versies waar je bier met kaas mengt. Ook dit geeft weer een andere smaak. Door al deze verschillende combinaties is jouw kaasfondue nooit eentonig en kun je elke keer weer variëren.

De beste tips en dips voor Kaasfondue

Tips voor Dips

Naast de kaas maken de dips een kaasfondue het lekkerste. Er zijn zoveel verschillende dingen die je in de kaasfondue kan dippen, want zeg nou zelf bijna alles gaat goed met kaas. Je kunt het zo uitgebreid maken zoals je wil. Hieronder vind je een paar heerlijke suggesties.

Brood

Wij vinden het altijd erg lekker om stukjes vers stokbrood in de kaasfondue te dopen. Wit of bruin stokbrood, dat maakt ons helemaal niet uit. Wat ook erg leuk is om stukjes stokbrood te roosteren in de oven. Op deze manier heb je een soort van grote croutons om in de kaas te dippen. Dat geeft een lekkere crunch.

Groente

Naast een stukje brood kun je volop variëren met groente. Denk bijvoorbeeld aan alle soorten rauwkost: komkommer, tomaatjes, rauwe paprika, worteltjes of radijsjes. Stukjes broccoli en bloemkool zijn ook altijd lekker. Wat ook erg leuk is om jouw dips aan te passen op seizoen. Zo kun je bijvoorbeeld in de lente heerlijke witte en groene asperges in jouw kaasfondue dopen en tijdens de herfst bijvoorbeeld stukjes pompoen en paddenstoelen. Op deze manier kun je iedere keer jouw kaasfondue weer anders maken.

Vlees

Je kunt natuurlijk ook stukjes vlees als dip gebruiken. Stukjes gebakken kipfilet, hamblokjes of gehaktballetjes zijn hier goede tips voor. Je kunt het ook wat luxer uitpakken en bijvoorbeeld gebakken varkenshaas in jouw kaasfondue dopen.

Aardappel & pasta

Buiten alle soorten groente en stukjes vlees om is het ook erg lekker om stukjes aardappel in de kaas te dippen. Gevulde pasta zoals tortellini en ravioli doen het ook altijd goed tijdens een avondje kaasfondue.

Met deze geweldige tips kan een heerlijk, gezellig avondje kaasfondue niet meer fout gaan.

Enjoy!

De beste tips en dips voor Kaasfondue

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Foodtalk

Laat gerust een reactie achter