High Wine – Bij Ernst

De Rijp is sinds een aantal jaar al een nieuw restaurant rijker: Bij Ernst. Hier kun je niet alleen heerlijk eten maar ook genieten van een goedverzorgde ‘High Wine’. Van verschillende dorpsgenoten hoorden wij al dat de High Wine heerlijk was en ter gelegenheid van een verjaardag besloten wij dit zelf te ervaren. Een verjaardag hoort immers gevierd te worden en hoe kan je dat beter doen dan met een selectie van verschillende wijntjes en heerlijke hapjes.

Wij kozen voor de ‘High Wine Deluxe’, wat inhoudt dat we konden genieten van 3 gangen vol met heerlijke wijnen en lekkere gerechtjes. De ‘High Wine’ begon met een glaasje prosecco en een broodmandje. Vervolgens kregen wij verschillende soorten witte en rode wijnen en daarbij kleine hapjes in de vorm van voorgerechtjes, hoofdgerechtjes en desserts. De bedoeling was dat wij zelf op onderzoek gingen welke wijnen het lekkerste smaakten bij welke gerechtjes.

Eerste Gang

Onze eerste gang bestond uit 3 wijnen. Wij kregen 2 witte en 1 rode wijn ingeschonken. De witte wijnen waren allebei een Chardonnay uit dezelfde streek in het zuiden van Frankrijk. Beide wijnen smaakten anders vanwege hun rijpingsproces. De eerste wijn was hout gerijpt en werd op ongeveer 14 graden geserveerd. De tweede wijn was niet hout gerijpt en werd koud geserveerd. Zo brachten beide wijnen totaal verschillende smaken met zich mee. De rode wijn was een zachte Merlot, ook uit Frankrijk. Naast de wijnen werden wij verwend met allerlei verschillende kleine voorgerechtjes: tomatensoep, carpaccio, oosterse zalm, heilbot en een paté van gevogelte.

Tweede Gang

Na alle heerlijke wijnen opgedronken te hebben van ronde 1, was het tijd voor de tweede ronde. Dit keer krijgen wij twee luxere wijnen ingeschonken: een witte en een rode wijn. De witte wijn was gemaakt van de Viognier druif en afkomstig uit Frankrijk. De smaak was sappig en fruitig. De rode wijn was een Cabernet Sauvignon en kwam uit Zuid-Australie. Deze wijn smaakte naar zwart fruit en warme kruiden, waardoor hij goed past bij rood vlees. Uiteraard kregen wij weer een mooie plank vol lekkers: Koolvis, kipspiesje, eendenborst, ossenhaas, verschillende soorten sauzen en patatjes.

Laatste Gang

Alsof het allemaal nog niet genoeg was, sloten wij deze heerlijke high wine af met twee heerlijke dessert wijnen en plank vol mooie, heerlijke mini desserts. De dessertwijnen bestonden wederom uit een witte en rode wijn. De witte dessertwijn was gemaakt van de Muskaatdruif en paste goed bij de spekkoek, Crème Brûlée en het stoofpeertje. De rode wijn was een Port met een diepe smaak van krenten en rozijnen. Hierdoor paste deze goed bij de chocolade gerechtjes: brownie en chocolademousse.

Na zeven wijntjes en drie planken vol lekkere hapjes waren wij goed verzadigd en voldaan. Deze High Wine was super goed verzorgd en waar voor je geld. Zowel de wijnen als het eten was heerlijk en de bediening was ook top, Wij kregen een goede uitleg van alle wijntjes die wij hebben geproefd. Er waren ook andere opties mogelijk. Liever geen rode wijn of alleen maar vlees? Geen probleem er werd zo een ander gerechtje klaargemaakt en een andere wijn ingeschonken. Op deze manier is deze High Wine geschikt en leuk voor iedereen. Alles bij elkaar zorgde ervoor dat wij een heerlijke middag/avond hebben beleefd, de ultieme verjaardagsborrel. Dus mocht je in de buurt zijn, deze High Wine is zeker een aanrader!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkRestaurants

Laat gerust een reactie achter