Hollandse Borrelplank

Hollandse Borrelplank

Deze heerlijke Hollandse borrelplank is perfect voor Koningsdag of wanneer je samen naar het Nederlands elftal kijkt. Een feestje die gevierd dient te worden in Nederlandse stijl. Om onze Koning of Oranje leeuwen/ leeuwinnen aan te moedigen, kun je deze heerlijke Hollandse borrelplank maken. Gevuld met heerlijke Hollandse kaas, Hollandse worst, tafelzuur, mosterd, bitterballen en gevulde eieren. Dat kan toch niet fout gaan?

Wat hoort er allemaal thuis op deze Hollandse Borrelplank?

Kaas natuurlijk! Geen borrelplank zonder kaas vinden wij. Wij Nederlanders zijn nou eenmaal gek op kaas en dus hoort dat ook hier op de Hollandse borrelplank. Wij hebben gekozen voor jong belegen kaas en oude kaas van Beemster kaas. De Beemster ligt namelijk bij ons om de hoek en daar zijn wij mee opgegroeid. Een plankje zonder Beemsterkaas kan dus niet. Je zou eventueel ook Arine Geitenkaas of andere kazen zoals komijnenkaas en mosterdkaas kunnen toevoegen.

Naast kaas hebben wij ook gekozen voor Nederlandse worst. Op deze plank liggen heerlijke plakjes grillworst en ook Limburgse droge worst. Ook kun je hier metworst, leverworst en osseworst aan toevoegen. Alles kan gecombineerd naar eigen smaak natuurlijk.

Een echt Hollandse hapje zijn de gevulde eieren. Op bijna elke klassieke Nederlandse verjaardag komen de gevulde eieren wel voorbij en terecht. Ook wij zijn hier gek op.

Iets wat naast gevulde eieren natuurlijk ook niet mag missen op een Hollandse borrelplank, dat zijn bitterballen. Rundvlees-, kalfsvlees- of kaasbitterballen, het maakt niet uit. Ze maken jouw plank compleet. Heerlijk met een beetje mosterd. Grove mosterd of DIjon mosterd, beiden zijn een lekkere toevoeging voor jouw plank. Je kunt hier niet alleen jouw bitterballen in dippen maar ook stukjes kaas of eventueel dat plakje leverworst.

Amsterdams tafelzuur. Als je aan Nederlands eten denkt kan tafelzuur natuurlijk niet ontbreken. Dus kom maar door met de mini-augurkjes en eventueel zilveruitjes. Heerlijk in combinatie met een blokje kaas of plakje worst.

Naast deze heerlijke hapjes kun je natuurlijk ook nog het een en ander toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan warme hapjes zoals mini frikandelbroodjes of gehaktballetjes. Ook kun je de plank versieren met Hollands fruit. Aardbeien, stukjes appel of sinaasappel is ook erg lekker als afwisseling.

Met deze goedgevulde en heerlijke Hollandse Borrelplank kan het feestje wel beginnen! Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Jullie ook?

Veel plezier!

Hollandse Borrelplank
Hollandse Borrelplank
Hollandse Borrelplank

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter