Hollandse Borrelplank

Het is bijna Koningsdag! De dag dat we de verjaardag van onze Koning met het hele land vieren. En als wij iets te vieren hebben, doen wij dat graag met heel veel hapjes. Zo ook met Koningsdag. In het kader van deze feestelijke dag maakten wij deze overheerlijke Hollandse Borrelplank. Zo kun je lekker borrelen in stijl!

Wat hoort er allemaal thuis op deze Hollandse Borrelplank?

  1. Kaas! Want wij Nederlanders zijn nou eenmaal gek op kaas en dus hoort dat ook hier op de Hollandse borrelplank. Wij hebben gekozen voor jong belegen kaas van Beemster kaas en heerlijk Old Amsterdam kaasblokjes. Dat zijn onze favoriete Hollandse kazen. Je zou eventueel ook Arine Geitenkaas kunnen toevoegen.
  2. Lekkere plakjes oerHollandse worst. Wij kozen voor leverworst, metworst en grillworst, maar je zou eventueel ook een lekker stukje Limburgse metworst of osseworst kunnen toevoegen.
  3. Gevulde eieren! Op een verjaardag zie je ze bijna altijd wel voorbij komen en daarom vinden wij dat ze ook op de Hollandse Borrelplank horen.
  4. Amsterdams Tafelzuur. Als je aan Nederlands eten denkt kan tafelzuur natuurlijk niet ontbreken. Dus kom maar door met de mini-augurkjes en zilveruitjes. Heerlijk in combinatie met een blokje kaas of plakje worst.
  5. Hollandse garnalen in kleine cherrytomaten. De kleine schaaldiertjes gevangen in de Noordzee brengen wij heerlijk op smaak met cocktailsaus. Deze leuke hapjes maken de plank helemaal af.

Naast deze heerlijke hapjes kun je natuurlijk ook nog het een en ander toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan warme hapjes zoals bitterballen, mini frikandelbroodjes of gehaktballetjes. Ook kun je de plank versieren met Hollands fruit. Aardbeien, stukjes appel en sinaasappel is ook erg lekker als afwisseling.

Met deze goedgevulde en heerlijke Hollandse Borrelplank kan het feestje wel beginnen! Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in. Jullie ook?

Veel plezier!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter