Een paar weken geleden ontvingen wij dit boek over een van de lekkerste landen ter wereld: Italië van de tijdschriften “Delicious”.
Eerste Indruk
De buitenkant van dit boek is zeer simplistisch en toont een prachtige foto van een aubergine, wat aangeeft dat eenvoud en smaak de belangrijkste ingrediënten zijn van de Italiaanse keuken. Ingrediënten met goede smaak is namelijk het belangrijkste.
De foto’s in dit boek zijn schitterend. Over iedere foto in dit boek is goed nagedacht.
Het boek is verdeeld in drie verschillende secties: recepten, stap voor stap en typisch Italiaans. De recepten zijn onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals hapjes & drankjes, pasta, vis & co, maar ook vlees, gevogelte en wild en natuurlijk toetjes & ijs. Voor ieder wat wils. In dit boek staan de meest uitgebreide, stap voor stap, instructies voor bijvoorbeeld pasta, sorbetijs en focaccia. Veel van deze recepten kosten veel tijd, maar dat zijn ze ook waard. Wil je beginnen met zelf leren pasta te maken en pizzadeeg te maken dan is dit boek zeker weten een aanrader voor jou.