Kookboek: Kerst van Donna Hay

Kookboek: Kerst van Donna Hay

Kerst is toch wel onze favoriete feest van het jaar. Gezellig met de hele familie bij elkaar en genieten van heerlijk eten en warme chocolademelk. Ieder jaar zitten wij weer met z’n allen aan tafel enmaken wij een meerdere gangen diner. Een hele avond borrelen en plezier. Toen wij hoorden dat dit boek uit zou komen, wisten wij het gelijk. Dit boek is wat voor ons!

Eerste indruk

Dit boek heeft werkelijk alles. Van heerlijke feestelijke toetjes, tot hele kip uit de oven en meerdere recepten voor heerlijke buikspek. Wat wel minder is, is dat sommige recepten ook al in andere boeken van Donna Hay voorkomen.

Het boek begint met een mooie inleiding over haar favoriete kerstherinneringen. Dat ze met haar zussen in de keuken samen staat te koken. Net als wij dat samen doen iedere kerst!

Het boek bestaat uit twee hoofdstukken: Feest & Verwennerij. Bij ieder van deze hoofdstukken heb je een onderdeel ‘Hoe bereid ik’ en ‘Quick Fix’. Bijvoorbeeld onder ‘Feest’ kun je ‘Hoe bereid ik’ recepten vinden zoals ham, kalkoen, varkensvlees, kreeft en pastinaak.

Bij de ingewikkeldere recepten wordt het recept stap voor stap met plaatjes uitgelegd.

Kookboek: Kerst van Donna Hay
Kookboek: Kerst van Donna Hay

Onze favorieten

Een van onze favoriete stukken vlees is stiekem toch wel buikspek. Dit boek heeft wel 4 recepten voor buikspek.

Als bijgerecht kiezen wij voor de hele geroosterde bloemkool in witte wijn en knoflookboter, maar ook de aardappeltjes met speck, wat wij hebben gemaakt, was heerlijk.

In het kookboek vind je ook heerlijke desserts. Onze favoriete is toch wel de ‘Hazelnoot-brandybostaart met Cheese Cake Glazuur’. Met de mooie rozemarijn bomen en de peperkoekrendieren komt het ultieme kerstgevoel wel naar boven.

Kookboek: Kerst van Donna Hay

Conclusie

Om de perfecte kerstmaaltijd op tafel te zetten staan in dit boek heerlijke hoofdgerechten. Samen met dit boek en uiteraard onze blog kan je een heerlijke maaltijd op tafel zetten waar iedereen van kan genieten. Van makkelijke recepten tot ingewikkelde recepten, alle hoofdgerechten die je zou willen maken staan hier in. Daarnaast is het ook fijn dat zowat alle ingrediënten makkelijk verkrijgbaar zijn in Nederland.

Wil jij dit kookboek nu ook in huis halen? Je kan het onder andere hier bestellen.

Het boek is geschreven door Donna Hay, een Australische voedselstylist en schrijfster, heeft al talloze bestsellers op haar naam staan, zoals Fast, Fresh, Simple en Basic to Brilliance. 

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter