Kookboek Review ‘365 dagen koken’ van Francesca Kookt

Kookboek Review: 365 dagen koken: met de seizoenen mee

365 dagen koken is het nieuwste kookboek van een van onze favoriete foodbloggers: Francesca Kookt. Dit boek is gevuld met wél 365 recepten, dus eigenlijk een recept voor iedere dag van het jaar. De recepten in dit boek zijn makkelijk, herkenbaar en je hoeft er geen supermarkt voor leeg te halen.

Eerste indruk van het Kookboek 365 dagen koken: met de seizoenen mee

Het kookboek heeft een fijne hardcover en voelt daarom aan als een boek dat jaren meegaat. Goede kwaliteit dus. Het boek ziet eruit als een gemakkelijk boek, waar iedereen met gemak lekker eten kan maken, zonder al te veel ingrediënten en ervaring. Het boek is ingedeeld in de vier verschillende seizoenen en recepten voor het hele jaar, waarbij er bij ieder seizoen gebruik is gemaakt van een lijst waarop staat welke groente er op dat moment in seizoen is. Er zijn 73 recepten per seizoen en als toegift krijg je nog 73 recepten, die je het hele jaar door lekker kan maken. Bij ieder recept is een handige tip of een variatie te vinden. Sommige recepten worden aangeduid als weekendrecepten, omdat deze recepten wat meer tijd kosten. Ideaal, want nu ben je bij de wekelijkse recepten verzekerd dat het recept binnen 30-35 minuten op tafel staat. Er is een goede verdeling tussen de verschillende keukens die te vinden zijn in dit kookboek.

Onze favorieten

Het recept op onze foto is de Taco’s met hete kip, want wij zijn echt gek op de Mexicaanse keuken. Wanneer wij een kookboek hebben met recepten met taco’s of tortilla’s gaan wij dat recept gegarandeerd maken. Deze taco’s waren heerlijk en net spicy genoeg.

Andere favoriete recepten uit dit boek zijn “Snelle stoof met worst, paddenstoelen en koriander” op pagina 306 en “Sushibowl met zalm en Hollandse garnalen” op pagina 92. Heerlijk! En als laatste voor lekker doordeweeks: “Pesto aardappels en Citroenkip”. Wat wil je nog meer!

Kookboek Review: 365 dagen koken: met de seizoenen mee
Kookboek Review: 365 dagen koken: met de seizoenen mee

Conclusie

Wil je makkelijke toegankelijke gerechten om wat variatie in je eten te brengen? Dan is dit kookboek zeker een goed idee. Bovendien staan er in dit kookboek zoveel recepten, dat je met gemak lekkere recepten kan vinden die jou en jouw gezin aanspreken. Bestel nu dit kookboek!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter