De Arabische keuken is veelzijdig, verrukkelijk en verrassend! Mounir Toub wil laten zien hoeveel meer de rijke Arabische keuken heeft te bieden dan falafel, hummus en broodjes kebab waar mensen snel aan denken. Dit boek is bedoeld voor iedereen, die de smaak van de Arabische keuken wil ontdekken. Mounir Toub laat zien hoe makkelijk en leuk het is om de gerechten zelf te maken. Geloof hem maar, als je eenmaal begint, krijg je letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken.
Eerste indruk
‘Lekker Arabisch’ heeft een mooie rustige blauwe kleur. De foto van een een stralende Mounir lacht je toe en nodigt je uit om het boek op te pakken en erdoorheen te bladeren. Wat verder opvalt in het boek is dat Mounir altijd een speelse uitstraling heeft op een foto. Het boek is handig ingedeeld en begint met een voorwoord en gaat dan door naar een uitleg over de Arabische keuken, kruiden, de diverse oliesoorten en nog meer. De recepten zijn verdeeld over de volgende hoofdstukken: basis & brood, dips & sauzen, soepen, groente & peulvruchten, vis & zeevruchten, vlees & gevogelte, zoet en drankjes. Het boek ziet er prettig uit en er is veel ruimte voor foto’s en tekeningen. Wat ook handig is aan het boek is dat het lekker open blijft liggen op de pagina, die je hebt opengeslagen. Super handig tijdens het koken!


Onze favorieten
Zoals altijd valt het niet mee om een paar favorieten uit te zoeken. De foto’s van de gerechten zien er allemaal zo lekker uit dat je bijna alles wel wilt uit proberen. De aubergine rolletjes vielen ons meteen op. Wij maken graag gerechten met aubergine en dit lijkt ons ook erg lekker. Dus deze komt zeker op de lijst! Verder heeft onze moeder op haar vakantie in Egypte een aantal keer ontzettend genoten van umm Ali, dus met dit gerecht gaan we haar een keer lekker verrassen! Verder kwamen wij de Syrische fatayer tegen en aangezien wij ervan houden om samen met vrienden en familie lekkere hapjes te eten gaan wij dit recept ook zeker proberen!




Conclusie
‘Lekker Arabisch’ bevat, naast recepten van Mounir Toub, ook bijdragen van Bart van Olphen; een duurzame- visman, Hidde de Brabander; een meesterpatissier en Kasia Vermaire, Kasia is theesommelier en zij leverde recepten voor aan aantal alcoholvrije drankjes, die uitstekend combineren met Mounirs recepten. Mounir geeft zelf ook nog leuke suggesties en interessante weetjes. Wij raden jullie aan om het advies van Mounir op te volgen en ‘Kook & eet met heel veel liefde en plezier’.
Ben je benieuwd naar dit boek? Hier kun je het kopen.


Mounir Toub is chef-kok en bekend van 24Kitchen, Kook mee met MAX en andere programma’s, waar hij een kijkje in de Arabische keuken geeft. Deze enthousiaste en energieke chef heeft samengewerkt met sterrenchefs als Robert Kranenborg en Margo Reuten, maar is bovenal geschoold door zijn moeder. Het is zijn passie om jong kooktalent te inspireren. Wil je meer weten over Mounir Toub? Neem dan een kijkje op zijn website, mounirtoub.nl