Kookboek review ‘Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites’

Let’s go hot, hotter, hottest and grill away. Jord Althuizen, pyro-culinair avonturier, heeft een vurig nieuw BBQ boek. Tijdens een tour door New York en Californië heeft Jord vlammende ideeën opgedaan voor hot & fast gegrilde borreltoppers maar ook voor smoke infused bites voor de low & slow lovers. In dit boek wordt de wereld van het houtskool strooien, fikken en flippen vanuit een ander, maar niet minder, rokerig perspectief benaderd.

Eerste indruk

Bij de eerste blik op de kaft van het boek springt de Smokin’ Tex-Mex burger je bijna in de mond. De burger ziet er zo verrukkelijk uit dat je spontaan trek krijgt. Bladerend door het boek springen de één na de andere rokerige, sappige, maar vooral trek in BBQ, opwekkende gerechten je tegemoet. De stoere nog nazinderende foto’s van de gerechten worden afgewisseld met stoere foto’s van de avonturier en het verhaal met sfeervolle foto’s van de culinaire ontdekkingsreis langs diners, burgerbars en tacostands.
Het boek is handig ingedeeld. Het begint met tips voor het verbeteren van BBQ-skills, de recepten voor de 4 sauzen die nodig zijn voor een geslaagde BBQ, tempting toppings en hard shakes recepten. Hard slaat niet op het shaken maar op, wat de Amerikanen hard liquor noemen, de alcohol. Niet echt voor watjes dus.
Hierna komen we bij het echte werk. Burgers & Buns, Stix & Stuff, Tasty Taco’s en ‘last but not least’ de Bigger Bites.

Onze favorieten

Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites heeft zoveel heerlijke gerechten dat het niet meevalt om één favoriet te kiezen. Het ziet er ook allemaal zo lekker uit dat je bijna niet weet waar te beginnen. Wij hebben verschillende gerechten gemaakt: Pulled Pork, Griekse Kip Souvlaki met Ouzo Tzatziki, Little Smokies, Momofuku Style Bao Burns, Pan de Queijo en de Pork Taquitos. En de winnaar is: Pork Taquitos!!!!!

Pulled Pork
Griekse Chicken Souvlaki

Conclusie

Dit BBQ boek bevat overheerlijke BBQ nasmeulende recepten. Koop dit boek en laat de stoere mannen hun ding doen achter de vlammende BBQ, terwijl de vrouwen, genietend van hun drankje en de heerlijke gerechten, lekker toekijken. Zo zijn de taken weer eens eerlijk verdeeld. Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites is ‘finger licking’ lekker!

Smokey Goodness Burgers & BBQ Bites koop je hier!

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurantmanager en culinair eindredacteur. Daarnaast is hij eigenaar van culinair conceptontwikkeling en communicatiebureau Crave Concepts & Communications en wereldkampioen “Whole Hog Barbecue”.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter