Kookboek Review 'Uit de oven'

Kookboek Uit de Oven

‘100 gerechten waar je niet naar hoeft om te kijken’ is de ondertitel van het kookboek ‘Uit de oven’ van Diana Henry, de culinair journaliste van The Daily Telegraph. Zoals de schrijfster zelf zegt, ”Als je graag dingen in de oven gooit, uit noodzaak of omdat je het leuk vindt, dan is dit echt een boek voor jou.”

Eerste indruk

Het boek is mooi overzichtelijk ingedeeld met een inleiding over de ‘must haves’ voor in de voorraad en welke kookgerei je nodig hebt. Er zijn verschillende hoofdstukken met recepten voor simpele maaltijden, heerlijke veggie recepten met seizoensgroenten, de favorieten gerechten van de schrijfster en niet te vergeten de recepten voor de feestdagen en ‘iets zoets’. De foto’s die de recepten aanvullen zien er prachtig uit.

Een goed gevulde voorraadkast is wel een vereiste. Zoals Diana Henry uitlegt zijn veel ongewone ingrediënten goed te bestellen via internet, als jouw supermarkt het niet verkoopt.

De recepten worden leuk afgewisseld met handige informatie over granen, versieringen en een kijkje in het leven van Diana.

Onze favoriet

Het was dit keer bijzonder lastig om een paar favoriete recepten aan te wijzen. De recepten beloven allemaal een zeer smakelijk gerecht. Waar te beginnen?

We zijn begonnen met de ‘Limoenpudding met kokos & passievruchten uit de oven’. Als alleen deze titel al het water in de mond doet lopen, wacht dan maar tot je de pudding proeft, hmmmmm heerlijk.

Verder weten we zeker dat er tussen de kippendijen-recepten een aantal recepten zitten die ook onze favorieten zullen worden.

Kookboek Uit de Oven
Kookboek Uit de Oven
Kookboek Uit de Oven

Conclusie

De recepten in dit boek maken de belofte van de ondertitel helemaal waar. Er staan eenvoudige eenpansgerechten in, waarbij je alleen de ingrediënten in een ovenschaal hoeft te doen, bestrooien met peper en zout en hup in de oven, tot recepten waarbij je toch nog wat extra handelingen moet verrichten voor de schaal de oven in kan. Maar als alles in de schaal in de oven wordt geschoven en je doet de deur dicht, hoef je er niet meer naar om te kijken, totdat de tijd om is. Laat de oven het werk doen!

Uit de oven’ van Diana Henry verdient zeker een plaatsje in de boekenkast van onze moeder, want zij is gek op ovenschotels waarbij je met simpele ingrediënten heerlijke maaltijden op tafel kunt toveren.

Meer kookboek reviews? Die vind je hier.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter