Kookboek review ‘Vers Deeg’ van Claudia Damen


Met al die lekkere broodjes, pizza, plaattaart, tortilla, en ga zo maar door, recepten die wij maken is een ‘Vers Deeg’ boek geen overbodige luxe. Laten we eerlijk zijn in bijna elk feestmenu wat op tafel komt zit wel één gerecht met deeg. Vaak begint een maaltijd met een heerlijk deeghapje in welke vorm dan ook. Hoog tijd voor een kookboek met heel veel basis deegrecepten. Denk aan brood, tortilla, pasta, bladerdeeg, naan en nog veel meer.

Eerste indruk

Het boek ‘Vers Deeg’ van Claudia Damen, ziet er lekker fris en bedrieglijk eenvoudig uit. Eenvoudig omdat het mooi rustig gestyled is bedrieglijk omdat de basisrecepten soms toch wel wat tijd van je vergen. Het boek begint met een voorwoord van de schrijfster en een lijstje ‘Handig om te hebben’. Daarna gaat Claudia in op de basiskennis en -technieken van brood. Na elk basis recept volgen nog een aantal recepten waarbij je het basisproduct kan eten. Superhandig! Bij elk basisrecept wordt de moeilijkheidsgraad aangegeven, voor hoeveel personen het is en hoeveel tijd je kwijt bent aan voorbereiding en in totaal. Zo weet je meteen hoe laat je moet beginnen. Het is ook leuk dat Claudia elk recept inleidt met een leuke tekst, tips en/of weetjes.

Onze favorieten

Ja, onze favorieten? Omdat wij zulke lekkerbekken zijn was het weer bijna onmogelijk om het eens te worden over onze favorieten. Uiteindelijk hebben we het lijstje toch kunnen beperken tot Knoflookknopen; een perfecte manier om overgebleven pizzadeeg en knoflookboter op te maken. Kaasbrood; altijd lekker. Mac and Cheese; een verbeterde versie van het studentenrecept. Kaasknoflookbreekbrood; de titel zegt alles, lekker, lekker. Pain au Chocolat; een klein geluk. En last but not least Fajita’s met Gamba’s; heerlijke snelle hap met zelfgemaakte kruidenmix. Zoek de recepten maar op en je zult het eens zijn met onze keuze van favorieten.

Conclusie

‘Vers Deeg’ maakt ‘deeglijk’ weer hip en sexy. Het boek is mooi uitgevoerd en blijft lekker open liggen bij de opengeslagen pagina. Het staat boordevol met zoveel heerlijke recepten dat je niet weet waar je moet beginnen. Een must have voor elke keuken.

“Sorry voor de extra kilo’s”
Claudia Damen

Wil dit boek ook graag hebben? Je kan het hier kopen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter