Kruidenolie

Hebben jullie wel eens verse kruiden over die liggen te verpieteren in de koelkast? Wij wel. Om deze kruiden niet weg te hoeven gooien, maken wij vaak een kruidenolie van de kruiden die over zijn. Heerlijk om brood in te dippen of over een salade heen te sprenkelen.

Kruiden en specerijen drogen

In principe kan je van alles in deze kruidenolie doen. Van kruiden, knoflook of een heerlijk pepertje. We hebben al de kruiden, knoflook en de peper in de oven gezet op een lage stand, ongeveer 60 graden, om de kruiden te laten drogen. Dit hebben we ongeveer één uur gedaan, maar wel goed in de gaten gehouden. Wanneer je vindt dat de kruiden droog genoeg zijn, haal dan de ovenschaal uit de oven.

Potjes steriliseren

Het potje waarin je de kruiden gaat stoppen moeten worden gesteriliseerd. Dit doen we door een pan met water aan de kook te brengen en hier het potje en de deksel in de stoppen. Laat het even koken en haal het potje met wat kokend water uit de pan. Draai de deksel erop. Wel met een theedoek uiteraard, want de pot en de deksel zijn heel heet. Schud het potje met het hete water flink. De bacteriën gaan dood en het potje is dan gesteriliseerd.

Plaats de kruiden in het potje en vul het aan met de olie die jij zelf lekker vindt. Dit kan olijfolie zijn, maar ook gewoon zonnebloemolie. Laat het ongeveer een weekje staan zodat de smaak lekker in de olie kan trekken.

Dip het met wat brood en deze kruiden zijn gered van de prullenbak.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Foodtalk

Laat gerust een reactie achter