Nog meer kleine taartjes van Petit Gâteau

Nog meer kleine taartjes van Petit Gâteau

Wil jij ook net zulke mooie gebakjes kunnen maken zoals je ziet bij de patisserie? Dit kookboek is geschreven door Petit Gâteau, een bekende patisserie in Amsterdam. Na de bestsellers Kleine taartjes & Kleine hartige taartjes is dit de opvolger. In dit boek deelt Meike Schaling nog meer van haar geheimen voor de lekkerste petit gâteaus (oftewel kleine taartjes).

Eerste Indruk

Dit boek ziet er erg indrukwekkend uit en de taartjes zien eruit als kleine kunstwerkjes. Daarnaast geeft het boek je de basis om je inspiratie de vrije teugels te geven en vervolgens je eigen taartjes te creëren.

Nog meer kleine taartjes van Petit Gâteau

Onze Favorieten

Onze favorieten? Dat is in dit boek wel echt de moeilijkste vraag om te beantwoorden. Ten eerste zien al deze taartjes perfect en verrukkelijk uit en ten tweede zijn het zoveel verschillende taartjes wat de keuze nog moeilijker maakt, maar aangezien wij altijd deze vraag beantwoorden, kiezen wij toch onze favorieten uit dit boek.

Een chocolade bavarois taartje moest wel een van onze favorieten zijn. Wij zijn gek op een heerlijk, luchtig en machtig chocolade taartje en dat is dit taartje zeker wel. Een ander favoriet van ons was het Frambozentaartje met Pistachemousseline. De combo van frambozen en pistache is altijd goed! Onze laatste gekozen favoriet is de “Net een Magnum”. Ik denk dat wij hier niet veel bij hoeven uit te leggen. Krokante Gianduja (hazelnootpasta) met gepofte rijst op de bodem en daarop een heerlijke chocolademousse. Alleen al bij het lezen van dit recept loopt het water je in de mond.

Nog meer kleine taartjes van Petit Gâteau
Nog meer kleine taartjes van Petit Gâteau

Wil jij het boek ook kopen zodat je kunt genieten van deze heerlijke gebakjes? Kijk dan hier.

Conclusie

Het boek is wel echt een aanrader voor een ervaren hobbybakker, want je hebt voor dit kookboek wel keukengerei nodig die je waarschijnlijk als gewone thuisbakker niet in huis hebt. Voor de rest geeft dit boek je een goede basis om zelf mee te experimenteren en te mixen & matchen tussen de verschillende bodems, soorten vulling & toppings. Voor de ervaren thuisbakker is dit kookboek wel een echte must in de keuken.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter