Ontbijtplank voor Moederdag

Ontbijtplank voor Moederdag
Ontbijtplank voor Moederdag
Ontbijtplank voor Moederdag
Ontbijtplank voor Moederdag

Een ontbijtje op bed hoort écht bij Moederdag. Elk jaar, zeker toen wij nog thuis woonden, brachten wij een heerlijk, zelfgemaakt ontbijtje bij onze moeder op bed. De ene keer is het onbijtje meer uitgebreid dan de andere keer. Om jouw moeder deze Moederdag extra te verwennen, kun je ook een heerlijk ontbijtplank voor Moederdag maken. Het leuke hiervan is dat je het zo gek kan maken als je wilt. Eitjes, warme broodjes, wentelteefjes etc. Alles wat jouw moeder lekker vindt kan er op. Wij hebben daar ook zeker suggesties voor!

Alles voor op de ontbijtplank voor Moederdag

Allereerst moet je natuurlijk een mooie plank hebben. Wij gebruiken de prachtige planken van BOSKA en om specifiek te zijn de ‘Serving Board Round Friends M’. Hier past precies genoeg op voor een ontbijtje voor 2. Zelf mag je natuurlijk ook meegenieten.

En wat doe je dan allemaal op die heerlijke plank?

Ontbijtplank voor Moederdag
Ontbijtplank voor Moederdag

Zoetigheid

Een zoet ontbijtje is altijd een goed idee. Denk aan heerlijke pannenkoekjes, wentelteefjes en andere lekkernijen, zoals brownies, macarons of bonbons. Het is ook ontzettend lekker om mini kaneelrolletjes te maken, bananenbrood muffins en/of een glaasje yoghurt met homemade granola. Het is natuurlijk wel leuk om echt zelf iets te maken, zodat je laat zien dat je er een beetje moeite hebt ingestoken.

Hoewel wij alleen voor zoete ontbijtjes gingen (zie foto), kun je natuurlijk ook wat hartige ontbijtjes kiezen.

Hartigheid

Je kunt ook voor hartige hapjes kiezen voor op de plank. Zo kun je heerlijke warme broodjes beleggen met bijvoorbeeld carpaccio, eiersalade met truffel of huisgemaakte tonijnsalade.

Deze heerlijk ontbijt quiches met ei en spek zijn ook ontzettend leuk om te maken. Eitjes zijn sowieso goede opties. Denk aan gekookte eitjes, scrambled eggs of een lekkere omelet vol groente. Hier zal jouw moeder zeker weten ook erg blij van worden.

Drankjes

Als laatste is het natuurlijk ook wel erg lekker om drinken bij het ontbijtje te serveren. Onze moeder is gek van thee en verse sinaasappelsap, maar natuurlijk is een vers kopje koffie/cappucino ook een lekker drankje voor bij het ontbijtje. Smoothies zijn ook altijd een goed idee. Ga voor een lekkere gezonde, groene smoothie of een fruitige smoothie met bijvoorbeeld appel en mango.

Kortom, je kunt met de ontbijtplank alle kanten op. Zolang het maar de favoriete producten van jouw moeder is, dan zit je altijd goed!

Geniet ervan!

Ontbijtplank voor Moederdag
Ontbijtplank voor Moederdag

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkOntbijt

Laat gerust een reactie achter