Review Kookboek Libelle Brunch Hartig & Zoet

Brunchen vinden wij ontzettend leuk om tijdens de feestdagen met de hele familie te doen. Het begint mooi op tijd, iedereen neemt wat lekkers mee en voor je het weet staat de hele tafel vol met lekkers. Wij zijn het dan ook helemaal eens met de openingszin van het Kookboek Libelle Brunch Harting & Zoet, ” Een tafel vol lekkers en alle mensen die je lief zijn, meer heb je niet nodig voor een zalige brunch“.

Eerste indruk van het Kookboek Libelle Brunch

Het boek maakt een no-nonsense indruk. Goed formaat, geen glossy omslag, maar rustig en aantrekkelijk. Net als de indeling. Er is een intro en daarna komen de hoofdstukken, die zijn ingedeeld naar de 12 bedachte thema-brunches. Bijvoorbeeld een Kinderen-Welkom Brunch, een Viva-Veggie Brunch, maar ook een Brunch uit de Wereldkeuken en niet te vergeten Brunches voor de feestdagen!
Het boek beperkt zich niet alleen tot de lekkere hapjes, maar er worden ook bijpassende suggesties gegeven voor drankjes; cocktails, mocktails, smoothies enz. De recepten variëren van lekker snel klaar tot toch wat meer voorbereiding en in de keuken staan. Kijk dus van te voren goed naar de bereidingstijd, zodat je een goed schema kunt maken om alles op tijd op tafel te hebben.

Onze favorieten

Zoals altijd was het weer moeilijk om favorieten te kiezen. Alles lijkt ons lekker en zeer de moeite waard om te maken. Toch zijn er een paar pareltjes die prachtig zullen staan op de Brunch tafel. Op pagina 24 vind je lekkere recepten voor ‘Yoghurt met Granola en Bloedsinaasappel’ en ‘Bosbessenwafels met Banaan en Spek’. Dat klinkt al superlekker. Op pagina 70 vind je de ‘Watermeloentaart’. Zeg nou zelf, loopt het water je niet in de mond bij het zien van deze foto? We zijn er nog niet hoor, pagina 88 biedt lekkernij voor de kinderen in de vorm van ‘ Zoete konijntjes’ en ‘Chocoladepizza’s met Marshmallows’. Als laatste zijn wij gevallen voor de ‘Abrikozen met Rozemarijn’ en de ‘Gazpacho van Watermeloen’ op pagjna 106.

Conclusie

Heb je er al zin in, maar weet je nog niet ter gelegenheid waarvan? Onder het motto ‘Any reason is a good reason’ heb je geen reden meer nodig om een gezellige familiebrunch te organiseren. Gewoon omdat het leuk is! Zoals eerder gezegd staat het boek bomvol met 125 lekkere recepten om te combineren tot je persoonlijke topbrunch en elke keer weer een ieder te verrassen met een andere variatie.

Nieuwsgierig geworden? Het Libelle Brunch; Hartig & Zoet boek koop je hier!

Geinteresseerd in brunch recepten die op onze blog staan. Kijk dan eens hier voor een paar lekkere voorbeelden.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter