Review Lonely Planet ‘Wijnroutes’

Review Lonely Planet 'Wijnroutes'

Lonely Planet heeft weer een prachtig boek op de markt gebracht. Eentje voor de echte reis- en wijnliefhebber: Lonely Planet ‘Wijnroutes’. Van wijn en reizen houden wij zeker. Daarom verbaasde het ons ook dat wij maar 1 van de 40 wijnroutes kunnen afstrepen. Na het lezen van dit boek zullen er zeker meer afgekuist kunnen worden!

14 landen, 40 routes en 200 wijngaarden! Dat klinkt toch super leuk. Het boek is voor elke reisliefhebber, die van wijn houdt en voor elke wijnliefhebber die van reizen houdt. Hier vind je geen vaktermen of processen hoe de wijnen worden gemaakt. Het is echt voor mensen, die van een wijntje houden en het leuk vinden om hiervan te genieten tijdens een vakantie. Het is een persoonlijke kennismaking met wijn en de plek waar hij is gemaakt. Onwijs leuk en ongedwongen.

Eerste indruk


Het is een mooi en vrolijk boek met kleuren, prachtige foto’s van de streken en leuke illustraties. Ik krijg nu al zin om mijn tas te pakken en de wijnroutes af te gaan. De inhoudsopgave is duidelijk, elk land wordt onderverdeeld in wijnstreken en zo kun je verschillende soorten wijnroutes plannen in hetzelfde land. Ook zijn er landen die 1 leuke streek hebben om van wijnen te genieten. Daarnaast is er een leuke wereldkaart, waarin je de routes kunt terug vinden.

Er zijn veel verschillende soorten routes en maar liefst 14 landen in Europa worden uitgelicht. Naast de grote wijnlanden als Frankrijk, Spanje en Italië, worden ook landen als Slovenië, Kroatië en Roemenië genoemd. Zo zie je maar dat je bijna overal in Europa kunt genieten van heerlijke wijnen.

Elke wijnroute is goed opgebouwd met informatie over de plaats en de daarbijhorende verschillende leuke plekken om wijn te proeven. Over elke wijngaard worden er leuke feitjes verteld, er wordt vermeld waar de wijngaard om bekend staat en je kunt een stukje geschiedenis lezen. Daarnaast vind je een pagina met tips voor andere activiteiten, waar je leuk kun overnachten en waar je lekker kunt eten. Precies zoals je in elke andere lonely planet ook kunt verwachten.

Review Lonely Planet 'Wijnroutes'
Review Lonely Planet 'Wijnroutes'

Onze Favoriete Routes

Nu wij alle routes hebben door kunnen lezen, hebben wij ook zeker een lijstje gemaakt met een aantal favorieten. Sowieso stonden Santorini in Griekenland en Lingurië in Italië al bovenaan onze reizen wensenlijst. Nu wij weten dat je daar ook hele leuke wijnstreken kan bezoeken zijn wij helemaal om. Het lijkt ons echt geweldig om te genieten van heerlijk eten, in een zonnetje met een lekker wijntje erbij. Vooral Italië geeft ons echt een vakantiegevoel met mooie wijngaarden, heerlijke pasta en lekkere kazen.

Naast deze twee prachtige plekken lijkt het ons ook erg leuk om naar Kroatië te gaan. Wij horen goede verhalen over dit prachtige land. Hoewel Shanna en Selma hier al een keertje zijn geweest, hebben zij niet de wijngaarden bezocht. Dus alle reden om nog een keertje terug te gaan om meer van het land en ook hun wijnen te ontdekken. Wellicht een goed idee voor volgend jaar zomer.

En dan als laatste, terwijl wij eigenlijk niet uit alle routes kunnen kiezen, hebben wij de Champagne streek in Frankrijk op ons lijstje gezet. Alleen al de prachtige plaatjes van de streek nodigen ons uit om er heen te gaan. Daarnaast is het maar een paar uurtjes vanaf Nederland rijden, waardoor deze streek zich ook perfect leent voor een weekendje weg. Ideaal als je eventjes een weekendje wil genieten van heerlijke wijnen maar vooral van bubbels.

Review Lonely Planet 'Wijnroutes'
Review Lonely Planet 'Wijnroutes'
Review Lonely Planet 'Wijnroutes'
Review Lonely Planet 'Wijnroutes'

Conclusie

Ook leuk om te vermelden is dat wij wel al een wijnstreek uit dit boek hebben bezocht. Kheira bracht namelijk tijdens haar rondreis in Slovenië een bezoekje aan de Vipava Vallei. De Vipava Vallei ligt in de Goriška streek, dat ook in dit boek staat beschreven. Zij heeft enorm genoten van dit bezoek en daar ook over geschreven. Je kunt daar hier alles over vinden. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat de Lonely Planet ‘Wijnroutes’ weet waar ze het over heeft. Een dikke aanrader dus!

Wil je de lonely planet ‘wijnreizen’ kopen? Klik hier voor de link.

Review Lonely Planet 'Wijnroutes'

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter