Review Maaltijdboxen Ekomenu

Maaltijdboxen Ekomenu
Recept Flammkuchen met Zalm
Recept Flammkuchen met Zalm

Al een paar maanden koken wij met de gezonde, biologische maaltijdboxen van Ekomenu. Wij nemen jullie graag mee in al onze bevindingen van de afgelopen tijd en vertellen jullie hoe wij over Ekomenu denken en hoe fijn het is om hun gezonde maaltijden te bereiden.

Onze ervaring met Ekomenu

Een groot voordeel van de Ekomenu maaltijdboxen is dat de boxen biologische producten bevatten. Dit was dan ook de reden waarom wij aan de slag gingen met hun boxen. Wij vinden het erg belangrijk en koken zelf ook graag biologisch. Echter is dit voor ons niet altijd binnen handbereik, omdat wij een dorpje wonen met een kleine supermarkt. Daarom zijn wij blij dat wij de afgelopen tijd volop hebben kunnen genieten van een handige maaltijdbox aan huis.

Het meest positieve van biologische ingrediënten vinden wij toch wel echt de smaak van groenten en fruit. Puur natuur en dat proef je zeker terug. Ook erg fijn dat alles onbespoten is en gekocht wordt bij de lokale ondernemer. Zeker omdat wij uit een dorp komen, hebben wij geleerd dat steunen van de lokale ondernemer belangrijk is. Het kan je niet alleen heel wat kilometers schelen, maar je het is natuurlijk ook goed om elkaar te helpen.

Maaltijdboxen Ekomenu

Maaltijdbox samenstelling

Een ander belangrijk aspect om te koken met de biologische maaltijdbox van Ekomenu zijn natuurlijk de recepten. Zelf zijn wij altijd bezig om nieuwe recepten te bedenken voor onze blog. Dit en natuurlijk het koken vinden wij het een van de leukste dingen als het gaat om onze kookblog. Wij vinden het erg leuk om elke keer weer een nieuwe creatie bedenken om jullie te inspireren. Voorheen waren wij om deze reden, vaak tegen een maaltijdbox. Maar in combinatie met biologische producten, waren wij ontzettend benieuwd hoe de maaltijden zijn samengesteld en welke keuzes er gemaakt worden. Daarnaast is het natuurlijk ook wel eens fijn om niet zelf te hoeven nadenken en alleen maar te kunnen kiezen.

Bij Ekomenu heb je keuze uit veel verschillende recepten en kun je een eigen leefstijl kiezen, zoals wij hebben gedaan. Wij kozen voor Lekker & Snel, zodat we doordeweeks binnen een half uurtje een maaltijd op tafel hebben staan. Met onze voltijdbaan en de blog, hebben wij niet altijd tijd om uitgebreid te gaan koken. Toch willen we graag gezond eten en dus is de leefstijl Lekker & Snel met de biologische producten een geweldige uitkomst.

Wanneer wij een keuze maken voor een maaltijdbox, letten wij voornamelijk op de ingrediënten. Zo kiezen we er altijd voor dat 1 of meerdere recepten vegetarisch zijn en kijken wij of er recepten zijn met ingrediënten die wij nog niet kennen of zelden gebruiken. Wij vinden het altijd leuk om nieuwe dingen te ontdekken en uit te proberen.

E-Book Ekomenu

Ekomenu biedt ontzettend leuke E-books aan op hun website en wij delen graag het E-book, van onze leefstijl, ‘Lekker Snel’ met jullie. Hierin vind je niet alleen heerlijke recepten, maar ook meer achtergrondinformatie over deze leefstijl, bijvoorbeeld tips & tricks, ervaringen en nog meer. Super leuk om te lezen en tips zijn toch altijd welkom?!

Ook proberen?

Wij raden Ekomenu zeker aan! Wil jij dit ook eens proberen? Met de code: ‘DKZ25EM‘ kun je nu 25% korting krijgen op jouw eerste bestelling bij een flexible lidmaatschap. Hiermee kun je zelf zien hoe fijn deze Ekomenu maaltijdboxen zijn en dat je zelf makkelijk en snel, doordeweeks, een gezonde maaltijd op tafel kan toveren.

Deze code is geldig t/m september 2021.

Maaltijdboxen Ekomenu
Maaltijdboxen Ekomenu

Recept Flammkuchen met Zalm

Ingrediënten (voor 2 personen):

 • 2 stuks Flammkuchendeeg
 • 1 Venkel
 • 2 Rode uien
 • 1 Bosui
 • 100 gram Cottage Cheese
 • 40 ml Mosterd-dille dressing
 • 125 gram Warm gerookte zalmsnippers
 • 2 el Olijfolie
 • Zout en Peper naar smaak

Bereiding van de flammkuchen

 1. Zet de oven aan op 230 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Bak dan de flammkuchen 5-7 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en leg ze even opzij.
 2. Was de venkel. Verwijder de harde kern, het groen en snijd de venkel vervolgens in dunne plakjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de venkel op hoog vuur. Dit duurt ongeveer 3-5 minuutjes.
 3. Pel de ui en snijd deze in fijne ringen. Snijd dan de bosui in dunne ringetjes. Meng de cottage cheese met de helft van de mosterd-dille dressing.
 4. Verdeel de cottage cheese over het voorgebakken flammkuchendeeg en beleg deze vervolgens met venkel, ui en bosui. Schuif de flammkuchen nog eventjes terug in de oven en bak deze in 8 minuten verder af. Verdeel, voor de laatste 2 minuten ingaan, de warme gerookte zalmsnippers over de flammkuchen en bak de flammkuchen dan nog 2 minuten in de oven.
 5. Haal de flammkuchen uit de oven en druppel vlak voor serveren wat mosterd-dille dressing over de flammkuchen.

Eet Smakelijk!

Maaltijdboxen Ekomenu
Maaltijdboxen Ekomenu
Maaltijdboxen Ekomenu
Maaltijdboxen Ekomenu

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter