Review Zainab Baramix

Zainab Baramix

Wij vinden bara’s heerlijk. Een bara, een Hindoestaanse snack, is een deegbolletje vol kruiden die gefrituurd wordt. Helaas hebben wij zelf nog niet het perfecte recept gevonden, maar er zijn gelukkig genoeg bakmixen om ze wel zelf te maken. Deze keer Zainab Baramix. Lees hier onze bevindingen.

Bereidingswijze

Net zoals bij de andere baramix voegen wij het water in etappes toe aan de baramix. Ditmaal hadden wij al het water en de olie nodig om deze baramix goed gemengd te krijgen. We raden aan om het deeg een uur te laten rusten, zodat de bara’s luchtig worden

Wanneer het deeg voldoende heeft gerust, smeren wij de werkomgeving in met een beetje zonnebloemolie, zodat de bolletjes niet gaan plakken aan onze deegmat. Smeer ook je handen in met zonnebloemolie. Maak kleine bolletjes van het deeg en laat de bolletjes minimaal 5 minuten rusten. Verwarm een flinke laag zonnebloemolie in een pan en zorg ervoor dat de olie goed heet is, voordat je de bolletjes erin gooit. Druk de bolletjes plat en maak er een gat in. Plaats de bara’s voorzichtig in de olie en frituur de bara’s bruin.

Smaaktest

Deze baramix is makkelijk om te maken. Hier heb je alleen water en zonnebloemolie voor nodig. De smaak van deze bara’s is net zo goed als de bara’s bij een toko vandaan. Ze zijn wel iets kleiner, maar hierdoor kun je meerdere bara’s tegelijk frituren. Als wij deze baramix nu vergelijken met Chan’s Baramix, vinden wij deze bara’s lekkerder van smaak. Voortaan als wij weer willen genieten van zelfgemaakte bara’s, zullen wij dan ook voor Zainab Baramix kiezen.

Prijs: Tussen de 2 en 3 euro.

Zainab Baramix

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BakmixenFoodtalkReviews

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter