Kookboek: ‘Gezond fastfood’ van Nora French

Kookboek: Gezond Fastfood van Nora French

Een paar weken geleden waren wij uitgenodigd voor de boekpresentatie van ‘Gezond Fastfood’ geschreven door Nora French. Helaas konden wij, vanwege ons werk, geen tijd vrij maken om hierbij aanwezig te zijn. Gelukkig kregen wij wel een exemplaar van het boek toegestuurd, waar wij erg blij mee waren.

Eerste indruk

Toen het boek binnenkwam was één van de eerste gedachtes dat het een vertaling was van een Engelse of Amerikaanse auteur. Al snel kwamen wij erachter dat Nora French, wel met een internationale achtergrond, in Nederland woont. Gelukkig maakt zij dus gewoon gebruik van producten die in de Nederlandse supermarkten verkrijgbaar zijn. Dat is heel fijn als je in een klein dorpje woont en niet voor van alles naar de stad wilt rijden.

Wat wij heel leuk vinden aan het boek is dat Nora het boek begint met uitleg over wat zij onder gezond eten verstaat, even terug gaat naar de basis en haar Lucky 13 lijstje met ons deelt. Verder geeft zij een mooi overzicht van de basis ingrediënten en basis keukenhulpjes die, eigenlijk, in elke keuken aanwezig moeten zijn. Daarnaast kun je aan de hand van icoontjes erg makkelijk zien of het supersnel te maken is, geschikt voor een lunchbox of kunt toepassen als foodprepping. Ook is het weekmenu superhandig en zijn alle recepten in dit boek glutenvrij!

 

Kookboek: Gezond Fastfood van Nora French
Kookboek: Gezond Fastfood van Nora French

Gezond Fastfood is duidelijk ingedeeld. De hoofdstukken lopen van een simpel, snel en toch voedzaam ontbijt aan het begin van de dag naar een heerlijke, guilty pleasure, afsluiter aan het einde van de dag.

Door het hele boek heen staan leuke tips, weetjes en suggesties om recepten met elkaar te combineren. De recepten zijn zoals beloofd gezond, snel, smakelijk en simpel. Heerlijk toch, na een drukke werkdag  heb je snel een gezonde maaltijd op tafel voor het hele gezin.

Onze favorieten

Onze favoriete recepten zijn de groente confetti (allerlei soorten groente door elkaar) en de zoete aardappelbootjes met ricotta. Er staat ook een heerlijk brood in met hazelnoten en zaden, wat ons erg lekker lijkt en andere gezonde baksels. Wij zijn namelijk gek op bakken en gaan ook zeker eens de appel amandeltaart proberen.

Onze conclusie

Dit boek is zeker een aanrader, een echte musthave! Wie wil dit niet! Recepten die gezond, snel en lekker zijn. Alleen al bij het bladeren door het boek loopt het water al in de mond. Wij gaan zeker recepten uit dit boek maken!

Bestel het kookboek nu voor maar €19,99 bij bol.com

Kookboek: Gezond Fastfood van Nora French

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter