Review: Chan’s Baramix

Wij zijn hier gek op bara’s. Een bara, een Hindoestaanse snack, is een deeg bolletje vol kruiden die gefrituurd wordt. Ze zijn echt heerlijk als ze net uit het vet komen en ze zijn helemaal lekker met een likje sambal erbij. Laatst kwamen wij Chan’s Baramix tegen in de Albert Heijn. Deze baramix moesten we gewoon hebben en uitproberen. Lees hier onze bevindingen.

Bereidingswijze

Aan deze bakmix hoeft alleen maar 300 ml water worden toegevoegd, maar omdat wij eigenwijs zijn doen wij het net iets anders. Wij voegen minder water toe, ongeveer 250 ml, omdat het beslag anders veel te nat wordt en niet genoeg zal gaan reizen. Ook voegen wij extra bakpoeder (8 gram) toe, zodat het beter rijst. Laat alles ongeveer een kwartiertje rusten.

Zet ondertussen alvast een grote pan op het vuur met een dikke laag zonnebloemolie. Maak van het deeg ongeveer 10 gelijke bollen. Druk de bollen een beetje plat en prik een gat in het midden. Plaats de deegballetjes in de pan met hete olie. Let op, door de hete olie kunnen er spetters uit de pan komen. Keer de bollen af en toe om en bak ze tot dat ze mooi goudbruin zijn. Laat ze na het bakken nog even uitlekken op een bord met keukenpapier en dan kun je heerlijk genieten van deze hartige snack.

Tip: Oma’s Sambal is hier heerlijk bij!

Smaaktest

Deze baramix is makkelijk te maken en je hebt alleen maar water en zonnebloemolie nodig om dit tot een succes te maken. Het kost weinig tijd om dit klaar te maken en het smaakt zoals bara’s horen te smaken! Chan’s Baramix vinden wij zeker een succes en zullen wij vaker gaan gebruiken.

Prijs: rond de 2 euro

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Reviews

Reacties (11)

Laat gerust een reactie achter