De makers van Beemsterkaas vonden dat het tijd werd om voor hun heerlijke kazen lekkere cheesy recepten te ontwikkelen. Na veel uitproberen en vooral veel proeven zijn zij tot dit kookboek, met innoverende kaasrecepten, gekomen. De titel slaat op de momenten waarop je het meest van een goed kaasgerecht geniet. De Chill momenten! De tijd die je neemt om even lekker bij te komen, in je eentje met een goede tv-serie of met gezellig met vrienden.
Drie weken geleden waren wij bij een leuk event voor de lancering van ‘Beemster & Chill’ met een dikke knipoog naar Netflix & Chill. Hier kregen wij verschillende recepten uit het kookboek geserveerd om te proeven. We werden verwend met heerlijke cheeseburgers, een salade met rosbief en oude kaas en pizza’s belegd met kaas en blauwe druiven. Vervolgens konden wij lekker chillen en genieten van de film ‘Doris’ onder een lekker warm dekentje. Uiteraard kregen wij na afloop hun kookboek mee.
Eerste indruk
De omslag van het boek valt lekker op en ziet er intrigerend uit. Het boek vraagt er gewoon om, om opengeslagen te worden. Wat ook direct opvalt is de onconventionele indeling. Geen indeling van ontbijt, lunch, diner en dessert. Nee, het is ingedeeld op momenten. Van chillen in je eentje, naar met zijn tweeën tot samen delen: All by myself, Just the two of us en Sharing is caring. De recepten sluiten af met tips over hoe je een heerlijke borrelplank kunt opbouwen voor een avond met 2,4,6 of 8 vrienden. De hoofdstukken vol recepten worden afgewisseld met verhalen van de Beemsterkaasmakers en twee bekende Foodbloggers.
Onze favorieten
Wij zijn knettergek op kaas en daarom was het ook erg moeilijk om hier favorieten uit te kiezen. Toch waren er een paar recepten die er boven uit sprongen. Onze favorieten recepten uit Beemster & Chill zijn de pizza buns, de vega mini flammkuchen en de nachos.
Het leuke van de Beemsterkaas is dat wij jarenlang langs de Cono fabriek, de fabriek van de Beemsterkaas, hebben gefietst om naar school te gaan. Je kunt wel zeggen dat wij groot zijn geworden met de Beemsterkaas.