Kookboek: Beemster & Chill

De makers van Beemsterkaas vonden dat het tijd werd om voor hun heerlijke kazen lekkere cheesy recepten te ontwikkelen. Na veel uitproberen en vooral veel proeven zijn zij tot dit kookboek, met innoverende kaasrecepten, gekomen. De titel slaat op de momenten waarop je het meest van een goed kaasgerecht geniet. De Chill momenten! De tijd die je neemt om even lekker bij te komen, in je eentje met een goede tv-serie of met gezellig met vrienden.

Drie weken geleden waren wij bij een leuk event voor de lancering van ‘Beemster & Chill’ met een dikke knipoog naar Netflix & Chill. Hier kregen wij verschillende recepten uit het kookboek geserveerd om te proeven. We werden verwend met heerlijke cheeseburgers, een salade met rosbief en oude kaas en pizza’s belegd met kaas en blauwe druiven. Vervolgens konden wij lekker chillen en genieten van de film ‘Doris’ onder een lekker warm dekentje. Uiteraard kregen wij na afloop hun kookboek mee.

Eerste indruk

De omslag van het boek valt lekker op en ziet er intrigerend uit. Het boek vraagt er gewoon om, om opengeslagen te worden. Wat ook direct opvalt is de onconventionele indeling. Geen indeling van ontbijt, lunch, diner en dessert. Nee, het is ingedeeld op momenten. Van chillen in je eentje, naar met zijn tweeën tot samen delen: All by myself, Just the two of us en Sharing is caring. De recepten sluiten af met tips over hoe je een heerlijke borrelplank kunt opbouwen voor een avond met 2,4,6 of 8 vrienden. De hoofdstukken vol recepten worden afgewisseld met verhalen van de Beemsterkaasmakers en twee bekende Foodbloggers.

Onze favorieten

Wij zijn knettergek op kaas en daarom was het ook erg moeilijk om hier favorieten uit te kiezen. Toch waren er een paar recepten die er boven uit sprongen. Onze favorieten recepten uit Beemster & Chill zijn de pizza buns, de vega mini flammkuchen en de nachos.

Het leuke van de Beemsterkaas is dat wij jarenlang langs de Cono fabriek, de fabriek van de Beemsterkaas, hebben gefietst om naar school te gaan. Je kunt wel zeggen dat wij groot zijn geworden met de Beemsterkaas.

Conclusie

Dit is een superleuk boek met een hele verassende indeling. De foto’s zijn zo mooi dat ze van de pagina afspatten. Het ziet er allemaal zo lekker uit dat je gewoon niet weet waar je moet beginnen.

Het Beemster & Chill kookboek is vanaf 1 oktober verkrijgbaar bij o.a. Deen, Coop & Jan Linders en vanaf 15 november bij Albert Heijn*. Bij aankoop van 2 stukjes Beemster Herfstkaas krijg je het kookboek gratis. Daarnaast komen enkele recepten in de komende weken ook op de website van Beemsterkaas te staan. * actievoorwaarden zijn op te vragen via info@beemsterkaas.nl

En vraag je je af wat voor lekkers je kan maken met die twee stukken kaas? We mochten alvast een heerlijk recept met jullie delen, om jullie over te halen om snel dé Beemster kaas te kopen.

Cacio e Pepe met Beemster X-O

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • ½ pak bucatini pasta (á 450 g), of andere dikke pasta
  • 3 el boter
  • 2 tl versgemalen gemengde peperkorrels, of zwarte peperkorrels
  • ½ tl rode chili vlokken
  • 125 g geraspte Beemster X-O

Bereiding

Kook de pasta volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta af, maar bewaar 80 ml van het kookwater.

Smelt de boter in een grote koekenpan en voeg de peperkorrels en rode chili-vlokken toe. Bak 1 min., tot het gaat geuren.

Voeg het pasta kookwater toe aan het peper-botermengsel en breng zachtjes aan de kook. Zet het vuur laag en voeg 100 g van de Beemster X-O toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Voeg de pasta toe en roer om te mengen. Garneer met de rest van de Beemster X-O. Serveer direct.

Geniet er van!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenReviews