Kookboek: Leffe

Het kookboek van Leffe: Een boekje met heerlijke stoofschotel recepten en niet alleen voor een bierliefhebber!

Eerste indruk

Een mooi stoer no-nonsense kookboek van Leffe samengesteld door, bierexpert nr. 1 van Nederland, Fiona de Lange en chefkok Hugo Kennis, ook bekend van 24kitchen. Voor Leffe heeft Hugo heerlijke stoofgerechten en borrelhapjes gecreëerd. Fiona is internationaal biersommelier en adviseert bij elk gerecht welke Leffe bieren hier het beste bij matchen. Een super leuke en interessante combi om heerlijke gerechten te combineren met heerlijke bieren.

Het boek begint heel praktisch met een korte geschiedenis over Leffe, tips over koken met bier en tips voor een goede stoofschotel. Daarna komen de heerlijke recepten met biertips en smakelijke borrelhapjes.

Onze favorieten

Koken met bier vinden wij erg leuk, spannend en lekker. Eerder maakten wij een heerlijke portie gefrituurde uienringen in een bierbeslag. Hierbij gebruikten wij Leffe Bruin bier. Deze uienringen vielen bij ons erg in de smaak en daardoor waren wij super enthousiast om nog meer recepten met bier uit te proberen. Onze favorieten uit dit boek? Wij zijn super benieuwd naar de stoofvlees bitterballen, een lekker kaasplankje met bierstroop en een stoofvlees met aranchini. Daarnaast zijn er nog zoveel meer heerlijk ogende recepten.

Hugo’s Stoofvlees

Naast het prachtige kookboek van Leffe ontvingen wij ook een super gave, limited edition, Creuset pan en een aantal ingredienten om Hugo’s Stoofvlees te maken. Wij gingen gelijk aan de slag met het recept en zetten de grote pan op het vuur. Na een tijdje konden wij genieten van heerlijk Vlaams stoofvlees  in combinatie met frieten. Het recept is onwijs lekker, het stoofpotje zit vol met rijke smaken en het vlees wordt heerlijk gaar. Zeker een aanrader!  Voor het recept moeten jullie eventjes naar beneden scrollen.

Conclusie

Leuk boekje, gelukkig niet zo zwaar als sommige bieren. Mooie heldere indeling. Heerlijke sfeervolle foto’s van de gerechten en de Abij van Leffe. Behalve verrukkelijke winterse stoofschotelrecepten zijn er ook een paar lichtere stoofschotelrecepten zoals de lekkere visstoof. Ook de borrelhapjes zijn niet te versmaden.

Wil jij het boekje ook in handen krijgen? Gelijk heb je! Het Leffe kookboek krijg je wanneer je zes flesje Leffe bier koopt. Hij is nog verkrijgbaar tot en met eind december bij bijvoorbeeld hopt.nl en andere geselecteerde winkels.

Recept Hugo’s Stoofvlees

Ingrediënten voor 4 personen
  • 1 kg runderlappen in blokjes gesneden
  • 1 winterpeen in blokjes gesneden
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gesnipperd
  • 30 gr boter
  • 3 el bloem
  • 2 blaadjes laurier
  • 4 kruidnagels
  • 2 takjes tijm
  • 2 el appelstroop
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 flesje Leffe Bruin
Bereiding
Meng in een schaal het rundvlees met peper, zout en bloem

Smelt de boter in een stoofpan of andere pan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook. Doe de blokjes rundvlees erbij en roer even om voor ongeveer een minuut. Doe dan de peen, laurier, kruidnagel en tijm erbij en bak het vlees mooi bruin terwijl je blijft omroeren

Wanneer het vlees is dicht geschroeid, giet je de appelstroop en het bier erbij en breng je het opnieuw aan de kook. Hierna het vuur laag zetten en de deksel op de pan, zodat alles lekker kan sudderen

Controleer regelmatig of de stoof niet te droog wordt en anders giet je een scheutje runderbouillon erbij. Laat de schotel lekker stoven voor twee uur. Hoe langer hoe beter, uiteraard. Vergeet niet om af en toe even door te roeren.

Tip: Serveer de malse stoofschotel met lekkere frieten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenReviews