Kookboek: Let’s make BBQ great again

Een paar weken geleden op een vroege ochtend ontvingen wij een pakketje in de brievenbus. Dit pakketje bevatte het nieuwe BBQ Boek ‘Let’s make BBQ great again’. Het boek richt zich op verschillende momenten in het leven wanneer je zou kunnen BBQ’en. Je kunt namelijk op meerdere momenten  genieten van een heerlijke BBQ dan alleen wanneer het zonnetje schijnt. Wij zijn gek op barbecuen en waren dan ook super nieuwsgierig naar dit boek.

Eerste indruk

De buitenkant van dit boek is zwart met reliëf de vurige BBQ letters geven de sfeer van smeulend houtskool zo goed weer dat je de bbq al bijna kunt ruiken. Als je het boek ziet wil je het gewoon openen om te zien of de binnenkant aan de verwachting kan voldoen. Nou en of!

Het boek begint heel praktisch met een korte geschiedenis over de BBQ, een uitleg over ‘The Bastard’, een gebruiksaanwijzing en handige tips. Daarna door naar gerechten ‘die je zo in de vingers hebt’ en als het goed gaat mag je door naar de ‘next level’. Achterin het boek vind je de ‘Afterparty’, het dankwoord, de receptenindex en het register. Aan elk recept hangt een leuk thema. Zo heb je ook een mooi hoofdstuk met lekkere BBQ recepten tegen een kater. Altijd handig!

Onze favorieten

Sinds onze vakantie in Cuba zijn wij gek op de Cuban Sandwich. Wij hebben hier al een geweldig recept van online staan maar waren ook super nieuwsgierig naar het recept uit dit boek. Eerlijk is eerlijk, dit recept is bijna net zo lekker als die van ons en daarom ook zeker een favorietje. Daarnaast houden wij altijd van een lekker stuk gegrild vlees dus Bavette viel ook zeker in de smaak. Goed gekruid en door de BBQ heeft het een lekkere rooksmaak. De gevulde zoete aardappels vonden wij ook zeker leuk gevonden. Deze zullen wij binnenkort weer maken op de BBQ.

Conclusie

Het boek draait met humor ‘om de verrassende momenten die erom schreeuwen om je BBQ aan te steken’. Zoals Burendag, Lazy Afternoon, Meatless Monday en Friends Forever. Ook de recepten hebben namen met leuke woordspelingen zoals ‘Speedy Cornzales’, ‘Garlic Breath’, Lord of the Pineapple Rings’ en ‘Croissants Neuf’. Teveel om op te noemen. De namen zijn niet alleen leuk maar op de foto’s smeulen de gerechten nog na en het lezen van de recepten doet het water al in de mond lopen.

Het boek is geschreven door Jeroen Wesselink die samen met zijn broer Martijn het BBQ merk ‘The Bastard’ heeft ontwikkeld.

Wil je hem ook in huis halen? Je kunt het boek o.a. hier kopen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenReviews

Laat gerust een reactie achter