Kookboek review ' Week Light'

Kookboek review ' Week Light'

Het nieuwe kookboek ‘Week Light’ van Donna Hay is wederom een prachtig kookboek. “Snelle recepten voor een goed gevoel” is de ondertitel van dit nieuwe boek, waarin we kennismaken met de update die Donna Hay geeft aan het bereiden van de oude vertrouwde groentes. Zij laat de groente niet langer een achtergronddanseres zijn, nee, groentes spelen de hoofdrol op je bord!

Eerste indruk

Het boek ziet eruit als een mooie dikke glossy. Deze indruk wordt versterkt, wanneer je door het boek heen bladert. Geniet van de mooie grote foto’s en de speelsheid van de letters in de teksten. Het nodigt uit om er lekker mee op de bank te gaan zitten en je dan te verlekkeren aan de heerlijke recepten. De hoofdstukken hebben inspirerende namen zoals ‘moderne make-over’, ‘groene heerlijkheid’ en onze lijfspreuk ‘er is altijd ruimte voor een toetje’. Ook bijzonder handig zijn de woordenlijst, de pagina’s met internationale maten en het register achterin het boek.

Onze favorieten

Het was bijzonder moeilijk om uit alle recepten een paar te kiezen die wij onze favoriet kunnen noemen. Door de drie tips van Donna Hay; ‘wees avontuurlijk’, ‘wees efficiënt’ en ‘wees realistisch’ in ons achterhoofd te houden, konden we toch wel snel een keuze maken in deze overvloed aan heerlijkheden. Wat denk je van recepten met namen als ‘komkommerrolletjes met knapperige chiazalm’ of ‘krokante paddenstoelentaartjes’ of ‘crème brûlée met passievruchten en kokos’? Loopt het water al in de mond? Uiteindelijk is de keuze gevallen op ‘courgetti met citroen, ricotta en basilicum’. Dit recept is te vinden in het hoofdstuk ‘Tijd te kort’ en laten we eerlijk zijn, wie kampt op een doordeweekse dag niet regelmatig met tijd te kort om een lekkere maaltijd op tafel te zetten? Jammer genoeg wordt er door Donna geen bereidingstijd aangegeven, maar je kunt het jezelf gemakkelijker maken door al voorgesneden courgette pasta te kopen. Tegenwoordig is dit bij bijna elke supermarkt te krijgen.

Kookboek review ' Week Light'

Conclusie

Het boek Week Light van Donna Hay is een boek boordevol inspiratie om zelfs tijdens de doordeweekse drukte een heerlijke gezonde maaltijd op tafel te zetten. Het allermooiste is dat je geen chef-kok hoeft te zijn om deze heerlijke gerechten te kunnen bereiden. Kortom, een echte aanrader!

Koop hier nu jouw exemplaar van Weeklight!

Kookboek review ' Week Light'

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter