Kookcursus op Penang

Penang Homecooking School

Tijdens Kheira’s rondreis door Maleisië heeft ze een kookcursus op Penang gedaan om het echte eten van Maleisië te leren kennen. Al 10 jaar lang geeft Pearly van Penang Homecooking School kookles aan vele toeristen, locals en zelfs Michelin sterrenkoks! Ze geeft deze cursussen 6 dagen in de week en 1 keer per dag. Lees hier mijn verslag van deze dag.

Wet market

Om 9 uur ‘s ochtends worden we opgehaald door Pearly’s man, Chandra. Terwijl we naar de wet market toe rijden, vertelt Chandra ons van alles over de stad, over de verschillende tempels en over de immigranten die vroeger naar Penang zijn gekomen om te werken, zoals de Indiërs en de Chinezen.

Eenmaal aangekomen op de markt ontmoeten we Pearly en neemt zij ons mee over de markt. Hier vertelt ze ons miljoenen dingen over het eten wat hier wordt verkocht en laat ze ons ook van alles proeven. Ze vertelt over de verschillende soorten gember en welke waarvoor goed zijn. De verschillende soorten fruit en laat ons de rose apple, waterappel in het Nederlands, proeven. Heel lekker! Vervolgens vertelt ze over de verschillende groenten, kip en vis op de markt. We proberen ook Pandan Mayung. Dit zijn groene nestjes van rijstebloem gevuld met palmsuiker en kokosnootrasp. Heerlijk! Echt een aanrader om eens te proberen en dat voor maar 2 ringit!

Penang Homecooking School

De kookcursus

Na de tour over de markt gingen we naar Pearly’s en Chandra’s huis vlakbij de markt. Terwijl Chandra wat water voor ons inschenkt, vertelt Pearly  over de planten en bomen in haar tuin. Na wat gedronken te hebben kon het koken pas echt kon beginnen. We maakten die dag drie gerechten: vijf spiced pork roll, stir fry mix veggies with glass noodles en sand ginger pork stew.

Wij kregen ieder een werkstation. Stap voor stap werd ieder recept uitgelegd met als begin de sand ginger pork stew, omdat deze het langste gekookt moest worden. Zelfs als je niet ‘kan’ koken, kun je deze cursus heel goed doen. Pearly legt alles goed uit en mocht je nog vragen hebben dan helpt ze zo even mee. Nadat we ongeveer 2,5 uur gekookt hebben, was het tijd om te eten. De tafel was gedekt en we kregen een heerlijk drankje van gekookt vruchtvlees van een nootmuskaat. Alles was om te smullen. Na het eten gingen wij met goedgevulde buikjes en een ervaring rijker weer verzadigd naar huis.

Hou je van koken en heerlijk eten? Dan is deze kookcursus in Penang een must do op je reis door Maleisië. Leer de geheimen van de Aziatische keuken en neem een paar heerlijke recepten mee naar huis om je vrienden en familie mee te verrassen!

Penang Homecooking School
Penang Homecooking School
Penang Homecooking School

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: KookcursusMaleisië

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter