Nationale Parken van Europa

Nationale Parken van Europa

Wat jullie vast wel weten is dat wij alle drie verslaafd zijn aan reizen en wij gaan regelmatig (althans voor Corona) op vakantie en verkennen de nationale parken van de wereld. Niks is zo heerlijk als genieten in de natuur.

Eerste Indruk

Wij vinden het heerlijk om door lonely planet reisboeken te bladeren en te dromen van nieuwe plekken om te ontdekken en te bezoeken. Dit boek geeft ons zin om te reizen en te waarderen hoe mooi deze wereld eigenlijk wel niet is. Het boek heeft de 60 adembenemende nationale parken van Europa in kaart gebracht en neemt ons mee naar ieder national park. Bij ieder national park wordt er verteld wat voor soort flora en fauna er is, wat de beste reistijd is, wat je het beste kan doen en waar je het fijnst kan overnachten. Alles wat je nodig hebt als informatie voor het plannen van een dagje naar een van de nationale parken.

Onze Favorieten

Waar wij altijd eerst zelf naar kijken zijn de plekken waar wij al zijn geweest, zodat ze ons terug kunnen brengen naar deze geweldige herinneringen. Door de jaren heen zijn wij alle drie (apart van elkaar) geweest naar Plitvice National Park in Kroatië. Hier hebben wij de adembenemende natuur mogen meemaken van Kroatië. Shanna ging als eerste naar dit National Park en vervolgens ging ook Selma. Vorig jaar is de laatste van de drie, Kheira, nog geweest naar het Plitvice National Park, waar ze heeft genoten van de natuur (en een beetje regen).

Net voordat Corona uitbrak genoot Shanna van een vakantie op IJsland en heeft ze hier het schitterende park Snæfellsjökull bezocht. Ja probeer dat maar eens uit te spreken. Het mooie schiereiland blijft Shanna nog steeds bij, ook al was het ijskoud toen ze hier was.

Een paar jaar geleden is Kheira afgereisd naar Slovenië, waar ze nog steeds over praat als een van de mooiste landen die ze heeft bezocht én met super aardige mensen. Tijdens haar reis door Slovenië is ze geweest naar de Tolmin Gorge. De Tolmin Gorge is te vinden in het Triglav National Park en heeft het mooiste blauwe water wat zij ooit heeft gezien.

Nationale Parken van Europa
Nationale Parken van Europa
Nationale Parken van Europa

Conclusie

Wij zijn nog lang niet uitgereisd en hebben natuurlijk ook een aantal nationale parken op onze lijstjes staan. Dit boek is perfect om te helpen bij de planning van deze vakanties. Op onze shortlist staat natuurlijk “Loch Lochmond en de Trossachs” in Schotland en “Killarney” in Ierland. Hopelijk wordt dit het jaar dat wij deze nationale parken mogen bezoeken.

Ben jij nou ook op zoek naar een nieuwe locatie voor jouw volgende bestemming en wil je meer weten over de nationale parken in dat land?

Koop dan hier jouw kopie voor Nationale Parken van Europa en droom met ons mee!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Reviews

Laat gerust een reactie achter