De Kokende Zussen Testen: Chocolade Paaseieren

Pasen staat al bijna voor de deur en dat betekent tijd voor chocolade paaseitjes! Stiekem genieten wij al wekenlang van deze chocolaatjes. De potten op ons werk zijn elke week goed gevuld (en ook zo weer leeg). We halen ze overal vandaan. Verschillende supermarkten en warenhuizen komen aan bod. Maar waar vind je nou dé lekkerste chocolade paaseitjes! Smaak is immers toch erg belangrijk. Wij gingen op onderzoek uit en besloten een paaseieren test te doen.

Welke Chocolade Paaseieren?

Tijd voor onze grote paaseieren test. In totaal deden 20 verschillende soorten personen mee aan deze proef. Vrienden, familieleden en collega’s. Ze wilden maar al te graag mee doen. Wie zegt nou nee tegen het proeven van chocolade, veel chocolade! Ons testpanel is gevraagd om melkchocolade paaseitjes te testen van 4 verschillende verkooppunten. Melkchocolade is de meest gangbare smaak in Nederland en wordt tijdens Pasen het meeste verkocht.

De chocolade eitjes van de HEMA, Jumbo, PLUS en Albert Heijn werden getest. Wij kozen voor deze 4 merken omdat deze eitjes door het hele land wordt verkocht. De winnaar van de test moet natuurlijk wel overal verkrijgbaar zijn.

  1. PLUS: 225 gram voor €2.29
  2. Albert Heijn: 250 gram voor €2.59
  3. HEMA: 200 gram voor €1.85
  4. Jumbo: 200 gram voor €1.99

De Chocolade Paaseitjes Test

Ons testpanel test de paaseitjes op willekeurige volgorde en zonder te weten welk eitje bij welk merk horen. Op deze manier worden zij niet beïnvloed door de merknaam. Wij weten natuurlijk wel welk eitje bij welk merk hoort. Door middel van de wikkels kunnen wij de eitjes goed van elkaar onderscheiden.

Tijd om te testen! Natuurlijk nemen onze testers hun taak erg serieus. Er wordt aandachtig geproefd, soms zelfs twee keer. De meningen lopen al gauw uiteen. ‘Deze is veel te hard’ terwijl een ander hetzelfde eitje juist een lekker bite vindt hebben. De helft van een groepje vinden de paaseitjes van de Albert Heijn maar smakeloos, terwijl de andere helft deze juist romig en lekker vinden. Gelukkig spreken de punten voor zich.

Na het proeven van de eitjes leggen de testers de wikkels van de paaseitjes op volgorde van meest favoriet naar minst favoriet . Vervolgens geven wij elke paasei een aantal punten. De lekkerste eitjes krijgen 4 punten, de nummer 2 krijgt 3 punten en zo verder. Uiteindelijk krijgt het merk met de lekkerste chocolade eieren de meeste punten.

And the WINNER is…..

De winnaar van onze chocolade paaseieren test 2018 zijn de eitjes van de HEMA. Met 4 punten voorsprong op de nummer 2, Albert Heijn, waren zij de favoriet onder onze testers. Ook waren deze eitjes de goedkoopste waardoor je echt een goede deal te pakken hebt. De grootste verliezer van deze test waren de paaseitjes van de Jumbo. Deze werden toch het minst vaak gekozen als favoriet en het meeste smakeloos gevonden.

Lees hieronder de uitslag:

  1. HEMA: 44 punten
  2. Albert Heijn: 40 punten
  3. PLUS: 39 punten
  4. Jumbo: 36 punten

Nu weten jullie dus dat de paaseitjes van HEMA de lekkerste zijn. Zij hebben ook nog meer heerlijke smaken zoals de karamel zeezout en de nieuwe smaak discodip!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter