
Valentijnsdag hoeft niet te betekenen dat je uit eten moet in een overvol restaurant. Soms is zelf iets lekkers maken veel gezelliger – of je nu indruk wilt maken op je partner, een gezellige avond met vrienden plant of gewoon jezelf trakteert op goed eten. Maak onze valentijnsdag recepten en begin de dag met luchtige aardbeienpannenkoekjes, knapperige wafels of luxe croissant wentelteefjes. Voor het diner kun je kiezen tussen een romige pasta met truffel of een smeuïge kaasfondue, met of zonder paddenstoelen. Beide perfect om samen van te genieten.
En natuurlijk mag een zoete afsluiting niet ontbreken. Ga voor intense Valentijnsdag brownies of maak een snelle Oreo chocolade bark. Geen poespas, gewoon écht lekker eten. Dus duik de keuken in, zet een goede afspeellijst op en maak er een smaakvolle Valentijnsdag van – zonder de clichés, maar mét heerlijk eten. Maak dus nu onze valentijnsdag recepten!
Als diner kun je kiezen voor een heerlijke spaghetti met Parmezaanse kaas en verse truffel. Pasta wordt veel gezien als comfort food en een gerecht waar je bijna iedereen wel blij mee kan maken. Andere pasta die ook nog eens goed in de smaak kunnen vallen zijn: Spaghetti pesto en Parmaham, Spaghetti Carbonara of deze spaghetti met garnalen.
Risotto vinden wij ook altijd een heerlijk gerecht als je wil uitpakken. Onze ultieme favoriet is de Portobello gevuld met truffelrisotto. Maar deze risotto met coquilles of risotto met pesto en gegrilde tomaten is ook zeker een dikke aanrader!
Na het hoofdgerecht is het tijd voor een heerlijke zoete afsluiter. Onze go- to dessert is toch wel een panna cotta. Het is simpel om te maken en je kunt er allerlei smaken aan toevoegen. De meest recente panna cotta die we hebben gemaakt is de frambozen panna cotta maar de klassieke vanille variant en onze chocolade panna cotta kunnen wij ook met veel vertrouwen aanraden.
Je kunt ook gaan bakken en kiezen voor onze valentijns brownies. Liever niet iets bakken, maar wel iets met chocolade? Ga dan voor onze oreo chocolade bark met aardbeien en frambozen bovenop. Super lekker!