Verliefd op Europa

Nu de wereld weer langzamerhand open gaat, kunnen wij weer gaan dromen over schitterende reizen. Waarschijnlijk kiezen de meeste mensen voor een bestemming dichtbij huis, of juist in Europa. Dit boek geeft aan dat je niet per se het vliegtuig nodig hebt om een geweldige vakantie te hebben, de mooiste plekken vind je ook in de buurt. Dit boek heeft adembenemende foto’s en hiermee kan je zeker weten jouw volgende reis gaan plannen.

Verliefd op Europa is geschreven door Roëll de Ram van de reisblog ‘We are Travellers’. In 2018 verscheen haar eerste boek ‘Backpack bestemmingen’. Wij kijken regelmatig op deze reisblog voor het plannen van onze weekendjes weg en langere reizen.

Eerste Indruk

Het boek staat vol met schitterende foto’s van bestemmingen gelegen in heel Europa met reisideeën voor diverse hoofdsteden, pittoreske dorpjes of ruige natuur. De reizen kun je maken per auto, per trein of zelfs met een backpack op je rug. Het boek staat vol met bekende plekken, zoals Sevilla en Barcelona, maar ook minder bekende vakantielanden krijgen hier hun kans om te ‘shinen’, zoals de Faeröer eilanden en Slovenië. Naast de steden en de meest indrukwekkende plekken van Europa staan er ook handige lijstjes in dit boek zoals ‘Top 15 Hikes’ en ‘Top 10 Eilanden’.

Na het lezen van dit boek zijn onze plannen gewijzigd. Waar wij eerst een rondreis door Schotland wilde maken, zijn wij nu aan het plannen voor de Faeröer eilanden.

Onze Favorieten

Onze eerste favoriet is een land waar Kheira enkele jaren geleden met haar vriend is geweest. Het wordt ook wel het Nieuw-Zeeland van Europa genoemd, namelijk Slovenië. Een klein land, in Midden-Europa, dat vroeger onderdeel was van Joegoslavië en pas sinds 1991 onafhankelijk is geworden. Dit pareltje met fantastische plekken om te bezoeken, zoals de hoofdstad Ljubljana, de grotten van Postojna en de Vipava valei wijnstreek is daarom een echte aanrader. Doordat dit land zo klein is en alles op rijafstand van elkaar is, is dit zeker een aanrader voor een korte vakantie met als tip een huurauto als je niet zelf ernaartoe wil rijden. De wegen in Slovenië zijn goed begaanbaar en makkelijk te navigeren.

Als tweede favoriet gaan wij voor de Faeröer eilanden, een plek waar wij nog nooit zijn geweest en letterlijk vertaald schaapeiland betekend in het Deens. Roëll vraagt zich af of dit archipel niet het best bewaarde geheim van Europa is. Het archipel, bestaande uit 18 eilanden is ook voor ons de grote onbekende uit het boek en na het zien van de foto’s zijn wij om en zeg nou eens eerlijk, een eilandengroep waarbij de helikopters vallen onder het openbaar vervoer, dat moet toch wel magisch zijn? Kortom, wij gaan kijken naar de mogelijkheden om deze eilandengroep te bezoeken!

Bestel nu Verliefd op Europa!

Conclusie

Wat ons betreft is dit boek een must have voor elke reiziger die nog lang niet is uitgereisd binnen Europa. Er is zoveel te zien op het Europese continent en dit boek geeft je de beste tips en tricks en er zit voor ieder wat wils bij. Zo kun je leuke steden uitkiezen voor een stedentrip of als je meer avontuurlijker bent ingesteld kun je met dit boek de beste trails in Europa vinden.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BoekenFoodtalkReviews

Laat gerust een reactie achter