Winter BBQ met Barefoot wijnen

Winter BBQ met Barefoot wijnen

Een winter BBQ zie je steeds vaker voorbij komen. Het begint inmiddels echt een trend te worden en dit jaar is het zelfs een tip voor de Kerst. Afgelopen zomer hebben wij regelmatig met de familie de BBQ aangezet. Nu de herfst is begonnen, leek het ons evengoed een gezellig idee om samen met elkaar te genieten van een lekkere winter BBQ. Een winter BBQ met Barefoot wijnen, want niets is gezelliger dan een avondje met lekkere wijn!

In samenwerking met Barefoot organiseerden wij een lekkere winter BBQ voor onze familie. Onze ouders hebben dit voorjaar een prachtige tuinkamer laten bouwen in hun tuin. Deze is voorzien van een houtkachel, een zithoek, eettafel én de barbecue staat hier in. Dit verblijf leent zich perfect voor een lekkere winter barbecue en dus gingen wij aan de slag. Om er een gezellige maar ook culinaire avond van te maken, gingen wij opzoek naar de perfecte wijn pairings met de wijnen van Barefoot Wine. De Merlot van Barefoot is een heerlijke, zachte rode wijn. Rode wijnen gaat altijd erg goed met rood vlees en daarom kozen wij voor een flink stuk Bavette die je perfect kan grillen. Als witte wijn van Barefoot kozen wij voor de Pinot Grigio. Deze fruitige wijn gaat goed met spicy eten. Witte wijnen gaan ook altijd goed gepaard met visgerechten en dus maakten wij heerlijke, pittige gamba spiesjes bij deze lekkere wijn.

Het kacheltje gaat aan, we snijden wat stokbrood, maken een lekkere salade en vervolgens het stuk vlees en de gamba spiesjes klaar. Daarna kunnen we gezellig met z’n allen genieten van goed eten én heerlijke wijnen. Een winter BBQ als deze doen wij zeker weten nog een keertje over!

Barefoot Wine

In 1965 stichtte de Californische wijnmaker Davis Bynum een wijn genaamd Barefoot Bynum Burgundy. Deze onconventionele naam verwees naar – wat anders –  het persen van de wijnen met blote voeten.

We nemen een sprong in de tijd naar het jaar 1986. De zaken kwamen echt goed op gang toen de visionairs en ondernemers Michael Houlihan en Bonnie Harvey het roer overnamen. Zij doopten de naam van het bedrijf om in Barefoot Cellars en ontwierpen het logo met de voetafdruk. De ongedwongen naam en vrijgevochten mentaliteit werden al snel bekend en bezorgden het bedrijf heel wat fans. 

Zij geloven dat het leven leuker is als mensen samen zijn. Daarom is hun missie om nieuwe vrienden kennis te laten maken met wijnen die leuk, smaakvol en aanspreekbaar zijn.

Get Barefoot and have a great time!

Winter BBQ met Barefoot wijnen
Winter BBQ met Barefoot wijnen
Winter BBQ met Barefoot wijnen

Barefoot Merlot pairing Bavette met Chimichurri

Dit is de rode wijn van Barefoot waar ze groot mee zijn geworden. Zo zacht met veel smaken van fruit. Deze Merlot van Barefoot is een van de meest verkochte in de serie van hun wijnen. Hij heeft een mooie donkere kleur en in de geur zijn er veel nuances van kersen, pruimen en bramen. De smaak van deze Barefoot is zeer zacht en rond.

Wij besloten een pairing te maken met rood vlees. Rode wijnen passen altijd goed bij rood vlees zoals een biefstuk of in dit geval een bavette. De bavette hebben we lekker gekruid met paprikapoeder, chilipoeder, peper en zout. Daarnaast maakten we een chimichurri salsa die er lekker over kan wanneer het vlees van de grill komt. Doordat de wijn zo zacht is, is het juist lekker om een beetje pit in het eten te hebben.

Afhankelijk van de dikte, grillen wij de bavette 2-3 minuten per kant. Als je het niet goed kan inschatten, zouden wij aanraden om eerst wat korter te grillen, aansnijden en als het nog niet naar wens is nog even terug op de grill leggen.

Winter BBQ met Barefoot wijnen
Winter BBQ met Barefoot wijnen
Winter BBQ met Barefoot wijnen

Barefoot Pinot Grigio pairing pittige Gamba spiesjes

De Barefoot Pinot Grigio is een heerlijke frisse witte wijn, gemaakt van de Pinot Grigio druif. Afkomstig van het Amerikaanse wijnhuis Barefoot. De Pinot Grigio druif kom je voornamelijk tegen in Italië, maar de Californische druif doet hier zeker niet voor onder.

Deze wijn is lekker licht, met frisse geur en volle smaak met tonen van steenvruchten zoals perzik en abrikoos. Het heeft een fruitige smaak en bevat daardoor ook een klein zoetje.

Deze wijn gaat perfect samen met pittige gerechten en salades. Doordat wij bij de rode wijn al voor vlees kozen, maakten wij een heerlijk visgerecht om samen met de Pinot Grigio te gaan. Wij kozen voor onze pittige gamba spiesjes, gemarineerd met rode pepers, knoflook en peterselie. Het recept kun je hier vinden.

Winter BBQ met Barefoot wijnen
Winter BBQ met Barefoot wijnen
Winter BBQ met Barefoot wijnen

Geniet van deze heerlijke winter BBQ met Barefoot wijnen!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Foodtalk

Laat gerust een reactie achter