Zalmforel op de bbq

Zalmforel op de BBQ

Hebben jullie er ooit wel eens over nagedacht om zalmforel op de bbq te doen? Wij wel. Wij kregen van de FoodyBox Zomer van het Nederlands Visbureau een heerlijke zalmforel. Perfect voor op de BBQ! Je kan deze zalmforel trouwens ook goed bakken in een grillpan.

Wat kan je gebruiken om deze zalmforel te vullen?

Er kunnen verschillende vullingen worden gebruikt om jouw zalmforel smaak te geven, maar voordat we beginnen met vullen moet je er eerst voor zorgen dat de zalmforel schoon is. Gelukkig was die van ons al schoongemaakt, voordat wij hem kregen. Breng de binnenkant en buitenkant op smaak met wat peper en wat zout.

Vervolgen kunnen wij beginnen met het grillen van de zalmforel. Je kan de zalmforel goed vullen met kruiden zoals dille, rozemarijn, tijm, marjolein, oregano of venkel. Vervolgens kan je wat citrusvruchten toevoegen, zoals limoen, sinaasappel en citroen. Breng het als laatste op smaak met knoflook, ui, rode ui en eventueel wat pepers. Houdt er wel rekening mee dat je de zalmforel niet te vol vult.

Hoe grill je een zalmforel?

Wij beginnen met het aanzetten van de barbecue op tijd, zodat hij goed op de juiste temperatuur kan komen.

Smeer de zalmforel in met wat olijfolie, voordat je hem op de barbecue legt, zodat je hem straks met gemak van de barbecue af kan halen. Grill de zalmforel afhankelijk van de grootte 5 à 10 minuten op de grill aan de ene kant en vervolgens ook nog 5 à 10 minuten aan de andere kant. Voel tussendoor aan de huid van de zalmforel of het al wat meer loslaat van het visvlees. Als het visvlees nog niet loslaat, laat het dan nog even rusten, voordat je het omdraait.

Verplaats vervolgens de vis naar een mooi bord en haal de graten eruit.

Zo, nu heb je een heerlijke zalmforel gegrild en erg moeilijk was het niet toch?

Geniet van deze heerlijke vis!

Zalmforel op de BBQ

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkGrillen 1.0

Laat gerust een reactie achter