Zelf Chocoladeletters Versieren

Sinterklaas staat weer bijna voor de deur en de winkels liggen al een tijdje vol met allerlei sinterklaas lekkernijen. Pepernoten in allerlei smaken, lekkere marsepein en heerlijke chocoladeletters, van simpel tot luxe. Je kunt er ook voor kiezen om zelf chocoladeletters te versieren. Op deze manier kun je jouw chocolade letter pimpen met alles wat je zelf lekker vind. Daarnaast is het ook super leuk om met kinderen te doen. Dus haal lekker snoepjes, pepernoten, noten en spikkels in huis en versier jouw chocolade letter met onze tips. Hoe leuk is het om jouw vrienden en familie te verrassen met een zelf versierde chocoladeletter?

Dit heb je nodig

Voor ongeveer 1 chocoladeletter heb je 75 gram chocolade nodig en 20 gram roomboter. Je kunt zelf kiezen of je jouw letter wil versieren met witte, melk of pure chocolade. Daarnaast maken wij gebruik van spuitzakken en een spuitmondje om de chocolade op de letter te spuiten.

Bereiding

Smelt de chocolade in de magnetron. Doe dit door intervallen van 15-30 seconden te gebruiken. Roer elke ronde de chocolade een beetje door en houd de chocolade goed in de gaten, zodat de chocolade niet kan verbranden. Roer dan de boter door de chocolade en zorg er voor dat de boter geheel gesmolten is. Plaats dan de chocolade in een spuitzak met spuitmond.

Spuit de chocolade boter op de chocoladeletter door kleine toefjes achter elkaar te zetten. Versier dan de letter met allemaal lekkere dingen zoals smarties, spikkels, stukjes pepernoot of strooigoed. 

Bewaar de chocolade letters in de koelkast en deel ze uit op sinterklaasavond! 

Veel plezier!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Foodtalk

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter