High wine picknick in eigen tuin

High wine picknick in eigen tuin

De zomer is nog steeds in volle gang, al zou je het niet zo vaak zeggen met dit weer. Toch hebben wij hier en daar een paar mooie dagen en juist dan moet je van deze zonnige zomerdagen genieten. Wij hebben het vaak erg druk. Shanna en Kheira werken full-time en Selma is nog volop bezig met haar scriptie. Daarnaast zijn wij dagelijks ook nog eens druk bezig met deze, ontzettend leuke, blog. Daarom is het erg belangrijk om tijd vrij te maken en te genieten van ‘me-time’. Tijd waarin wij iets doen waar wij gelukkig van worden en dat is vaak met elkaar.

Zodra de zon gaat schijnen, doen wij leuke dingen. Met het mooie weer gaan wij bijvoorbeeld graag barbecueën, varen of in de tuin chillen met lekkere hapjes en muziek. Nu het einde van de zomer nadert, proberen wij de laatste mooie zomerdagen nog eventjes mee te pakken. Door weer tijd voor elkaar vrij te maken en te genieten van de zon. Deze keer besloten wij een picknick te organiseren. Picknicken kan tegenwoordig overal. Denk aan je eigen tuin, op het balkon, in een park of bij iemand anders thuis. Wij kozen de nieuwe tuin van onze ouders voor een lekker middagje me-time.

Onze picknick was een high wine picknick in eigen tuin. Om de me-time compleet te maken, kozen wij voor de wijnen van Gallo Family Vineyards. Misschien kunnen jullie het nog herinneren, maar vorig jaar organiseerden wij een heerlijke home tasting met de wijnen van Gallo Family Vineyards. Samen met onze ouders en vriendjes genoten wij van 3 verschillende wijnen en maakten wij bijpassende kaasplankjes. Dit beviel ons zo erg, dat wij dit ook met onze picknick wilden doen. Heerlijke wijnen maken onze me-time toch zeker compleet. Genieten van top wijnen, heerlijk eten en elkaars gezelschap. Dat is toch om gelukkig van te worden!

High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin

Gallo Family Vineyards

Het verhaal van E&J Gallo Winery begon in 1933 aan het einde van de “Drooglegging”, toen Ernest en Julio Gallo – twee broers van Italiaanse afkomst in hun vroege twintiger jaren – een wijnmakerij in Californië oprichtten met niet meer dan hun liefde voor wijn en vastberadenheid. Vanaf de eerste dag was het doel duidelijk: het creëren van heerlijke wijnen waar iedereen op elk moment van de dag van kon genieten.

Er is een Gallo wijn voor elk moment. Wanneer het tijd is voor wijn, zeg Hallo tegen Gallo.

Vier generaties later, met meer dan 80 jaar toewijding, ervaring en kennis, volgt de Gallo familie nog steeds dezelfde filosofie. Zij proberen voortdurend de wijnen te verbeteren om te voldoen aan de constant ontwikkelende smaken van de wijnliefhebbers.

Voorbereiding van de picknick

Een picknick plannen doe je niet zomaar, zeker niet als je een echte foodie bent. Je hebt een datum nodig, een plek, drankjes zoals lekkere wijnen en natuurlijk eten. Daarom besloten wij vooraf samen te komen om te kijken hoe wij deze picknick wilden aanpakken.

Een datum hadden wij al snel gevonden en de plek ook. Onze ouders hebben namelijk net een nieuw huis met een prachtige tuin en uitzicht. Een mooie plek om samen eens te genieten. Wij hoeven namelijk niet ver te reizen om te genieten van elkaars gezelschap en van het heerlijke eten. Ook vonden wij het handig om de picknick aan huis te doen, omdat we zo alles bij de hand te hebben.

Voor onze picknick wilden wij graag hapjes combineren met de heerlijke wijnen van Gallo Family Vineyards. Daarom besloten wij om 3 wijnen uit te kiezen en bij elke wijn een picknick gerechtje te maken. Uiteraard hebben we de wijnen voorgeproefd om zo te weten hoe de wijnen smaken en wat hier goed bij past. Hierdoor weten wij precies hoe de wijnen smaken en wat hier goed bij past. Daarnaast is een lekker wijntje drinken altijd goed. Er is een Gallo wijn voor elk moment. Wanneer het tijd is voor wijn, zeg Hallo tegen Gallo.

Als echte foodies zijn wij gek op kaas. Wij kwamen al snel tot de conclusie dat wij de wijnen graag wilden matchen met bijpassende kazen. Deze kazen verwerken wij vervolgens in kleine gerechtjes, die wij snel en makkelijk thuis klaar konden maken.

Benieuwd wat het geworden is? Lees dan snel verder.

High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin

High wine picknick

Chardonnay met warme camembert en perziken

De chardonnay van Gallo Family Vineyards is een rijke witte wijn. De wijn is fruitig en wij proeven een vleugje perzik en vanille. Hij heeft een klein zoetje, waardoor de wijn wat zachter en makkelijk drinkbaar wordt. Een chardonnay matcht altijd erg goed met zachte kaasjes. Denk hierbij aan een zachte mozzarella, romige brie of een rijke camembert. Voor onze picknick kozen wij ervoor om een hapje te maken met camembert. Wij besloten perzik en honing te combineren met de romige zachte kaas, omdat je deze heerlijke tonen ook terugvindt in de wijn.

Het fijne van een (in eigen) tuin picknick is dat je een oven bij de hand hebt. Hierdoor hadden wij gewoon een oven ter beschikking, zodat wij niet alleen koude maar ook warme hapjes klaar konden maken. Warme camembert uit de oven is namelijk ontzettend lekker. Het is een soort van mini kaasfondue. Voordat we de camembert in de oven verwarmden, plaatsten wij wat stukjes perzik met honing bovenop de kaas. Deze smaken komen ook terug in de chardonnay, waardoor de smaken elkaar versterken. Naast deze warme camembert hadden wij warm gegrilde plakjes stokbrood. Rechtstreeks uit de pan. Dit is erg lekker om in de warme kaas te dopen.

Het recept vind je hier.

High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin

White Zinfandel Rosé met een geitenkaas aardbei crostini

Naast een heerlijke Chardonnay hadden wij ook een lekkere white zinfandel rosé van Gallo Family Vineyards bij onze picknick. De naam white zinfandel is misschien wat verwarrend, omdat dit geen witte wijn is maar een rosé. De zinfandel druif is een Amerikaanse druivensoort. Van deze druif wordt normaal gesproken rode wijn gemaakt, maar als je alleen het sap gebruikt krijg je een heerlijke rosé. Wanneer wij de rosé drinken, proeven wij heerlijke, fruitige tonen van rood fruit zoals kersen, frambozen en aardbeien. De rosé vinden wij soepel en licht zoet. Perfect voor een zomerse picknick.

Natuurlijk maakten wij bij deze wijn ook een passend hapje. Een rosé wijn combineert goed met kazen zoals geitenkaas, manchego en een zachte cheddar. Wij gingen aan de slag met de geitenkaas. De geitenkaas is lekker romig én een beetje zoutig. Hierdoor past hij goed bij de zoete smaken van de White Zinfandel Rosé van Gallo Family Vineyards. Geitenkaas gaat ook goed met rood fruit en omdat je deze terug proeft in de wijn, besloten wij dit te combineren. Uiteindelijk zijn het heerlijke crostini’s met zachte geitenkaas en aardbeien geworden. De plakjes stokbrood zijn lekker gegrild in een grillpan, de geitenkaas is losgeklopt met een beetje honing en bovenop vind je plakjes aardbei met basilicum. Dit hapje vonden wij misschien nog wel het lekkerste van allemaal.

Het recept van de crostini’s met geitenkaas en aardbeien vind je hier.

High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin

Sauvignon Blanc met een sandwich met gegrilde groente en burrata

De heerlijke sauvignon blanc van Gallo Family Vineyards mocht uiteraard niet ontbreken op onze high wine picknick. Deze witte wijn uit Californië is fris, bloemig en heeft een frisse afdronk. Ook proeven wij wat fruittinten in de wijn terug. Denk aan groene appel (fris), perzik (zomers) en een vleugje citrus (fris & zomers). Een heerlijke wijn voor een zomerse middag samen met elkaar.

De sauvignon blanc besloten wij te koppelen met een romige burrata kaas. Een sauvignon blanc past qua kazen namelijk ontzettend goed bij kazen zoals mozzarella, burrata en gruyere. Een echte sandwich mag tijdens een picknick niet onderbreken. Wat kunnen we nog zeggen, we love bread!

Deze sandwich belegden wij met gegrilde groente, zoals paprika, courgette en tomaatjes. Daarop legden wij wat gruyere kaas (match ook goed met de wijn) en romige burrata. De binnenkanten van het brood smeerden wij in met een beetje pesto en we legden wat rucola bovenop. Stapelen maar en een heerlijke sandwich is geboren.

High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin
High wine picknick in eigen tuin

Verkrijgbaarheid

Zelf een heerlijke high wine picknick organiseren? De wijnen van Gallo Family Vineyards kun je o.a. bij de volgende supermarkten kopen: PLUS, JUMBO, COOP, Marko, Dirk van der Broek en Spar.

High wine picknick in eigen tuin

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Geen categorieVoor bij de borrelLunch

Laat gerust een reactie achter