Kookboek review ‘Zoet Deeg’ van Claudia Damen

Kookboek review 'Zoet Deeg’

In oktober werden wij uitgenodigd bij de boeklancering van het nieuwe boek van Claudia Damen. Bij binnenkomst werden wij blij verrast met een grote selectie van de baksels uit haar boek. Na een champagnemomentje en een woordje was het tijd om te proeven van de lekkernijen, zoals de Bananencake met bruine boterfrosting, Snickerdoodle cookies, Pastéis de nata en Sticky maple-syrup-pecan broodjes. Allemaal zo lekker dat je deze zeker moet maken. Naast haar werk en een verhuizing(!) is het Claudia gelukt om binnen 8 maanden dit ‘koek’boek vol zoete baksels op de markt te brengen. Het lijkt wel een ‘piece of cake’ voor Claudia!

Eerste indruk

De niet-zo-spannende voorkant wordt helemaal goed gemaakt door de inhoud, met name de foto’s. Overheerlijke koekjes, cakes, taarten en desserts verleiden je om onmiddellijk aan het bakken te slaan. Het boek is overzichtelijk ingedeeld en geeft tips over wat handig is om te hebben wanneer je gaat bakken. Ook doe je wat basiskennis en baktermen op. Wanneer het nodig is, hebben de hoofdstukken basisrecepten en een handleiding die weer van pas komt bij andere recepten. Vooral de handleiding voor ‘snel’ bladerdeeg is een goede tip.

Kookboek review 'Zoet Deeg’
Kookboek review 'Zoet Deeg’

Onze favorieten

Met stip op één: de verrukkelijke Pastéis de Nata. Toen onze ouders terugkwamen van hun vakantie uit Portugal hadden ze voor ons deze lekkernij meegenomen. Gekocht bij een kleine pastelaria in Albufeira. Het kan dus niet anders dan dat wij deze heerlijke gebakjes ook zelf moeten leren maken. De Alfajores, de lievelingskoekjes van Koningin Máxima, staan ook op de lijst. Als zij ze lekker vindt, moeten wij natuurlijk weten wat er zo lekker aan is. Ondertussen hebben wij wel al de Levain cookies gemaakt en wat waren deze goed gelukt. Tijdens de lancering mochten wij ook de heerlijke chocolate chip cookies met bruine boter proeven. Hemels! Deze koekjes raden wij zeker aan om eens te maken!

Kookboek review 'Zoet Deeg’
Kookboek review 'Zoet Deeg’

Conclusie

Naast Vers Deeg mag Zoet Deeg niet ontbreken op jouw boekenplank. Daar waar Vers Deeg ophoudt, gaat Zoet Deeg verder met verleiden. Of zoals Claudia Damen zelf zegt:

Vers Deeg goes to the tandarts, ofwel Zoet Deeg! Koop hier jouw eigen exemplaar van Zoet Deeg

Wij zijn benieuwd of Claudia Damen nog een boekje van Eigen Deeg zal uitbrengen. Zoet Deeg kun je alvast hier kopen.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Geen categorie