Oh, wat zijn wij toch gek op Pulled Chicken. Je kunt hier zoveel kanten mee op. Het leukste is dat je zelf de smaken kan toevoegen die jij lekker vind. Op deze manier is het telkens een heel ander gerecht. Zo hebben wij al verschillende versies gemaakt door verschillende smaken te gebruiken. Ons broodje Pulled Chicken heeft Aziatsiche smaken, maar je kunt de kip ook op smaak maken met BBQ saus of bijvoorbeeld Kortom met pulled chicken kun je alle kanten mee op.
Hoe maak je pulled chicken? Het maken van deze kip is eigenlijk erg simpel en veel makkelijker dan het lijkt. Er zijn diverse manieren waarop jij zelf pulled chicken kan maken. In deze foodtalk leggen wij jullie 2 manieren uit, zodat jullie thuis ook simpel deze overheerlijke kip kunnen maken.
Pulled chicken in de slowcooker
Pulled chicken maken in de slowcooker is nog nooit zo makkelijk geweest. Je plaatst simpelweg de kipfilets in de slowcooker en vervolgens voeg je jouw kruiden en/of sausjes eraan toe. Zet de slowcooker aan voor 4 uur op hoog of 6/7 uur op laag.
Na deze tijd zijn de kipfilets zo mals en zacht, dat je het met gemak, zonder enkele moeite, uit elkaar kan trekken. Roer de kip vervolgens nog even met de saus, zodat het allemaal evenveel saus heeft en dan is het tijd om ervan te genieten.
Pulled chicken door middel van pocheren
Heb je geen slowcooker? Dan kan je ook met gemak de pulled chicken maken door de kip te pocheren. Gepocheerde kip betekent dat de kip wordt gekookt in een pan vol met kokend water.
Breng een pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur zachter en plaats je de kipfilets in de pan. De kooktijd is afhankelijk van de hoeveelheid kipfilets die je in de pan doet. Doe jij bijvoorbeeld 3 kipfilets in de pan dan zijn de kipfilets gaar na ongeveer 8 tot 15 minuten, maar doe je 6 kipfilets in de pan? Dan duurt dit 25-30 minuten. Wanneer jij denkt dat de kipfilet gaar is, haal je 1 kipfilet uit de pan en snijd je deze op het dikste gedeelte door de midden. Is de kipfilet gaar? Dan kan je beginnen met plukken. Om de kip te plukken hebben wij twee manieren voor jullie.
Twee vorken methode
Pak twee vorken en trek met twee vorken de kip in stukjes.
Mixer methode
In plaats van vorken te gebruiken kan je ook kiezen voor de mixer methode. Hierbij plaats je alle kipfilets in een kom en pak je de handmixer. Met de handmixer pull je de kip. Het kost hierdoor ietsje minder tijd, maar het is wel minder precies.
Ditzelfde concept kan je uiteraard ook doen in een foodprocessor en dan lichtjes pulseren tot alle kip is gepulled.
Bij de gepocheerde kip voeg je je kruiden of sausjes pas toe nadat je de kip heb ‘gepulled’. Probeer bijvoorbeeld ons recept voor de pulled chicken burger.
Waarom bakken we de kip niet gewoon in de pan?
Natuurlijk kun je de kipfilet ook gewoon bakken in de pan en daarna pullen. Het is dan erg belangrijk dat de kip niet overgaar is, want dan krijg je niet de juiste textuur voor de pulled chicken. Het pocheren of langzaam koken van de kipfilet zorgt ervoor dat het vlees zacht en sappig blijft.
We hopen dat je met deze tips ook zelf thuis heerlijke pulled chicken kan maken!
Is het ook mogelijk om pulled chicken te maken in een combi-stoomoven?
Hi Anneke,
Helaas hebben wij geen idee of dit ook goed werkt, daar wij het nog niet op deze manier geprobeerd hebben. Je kunt het natuurlijk proberen en als het lukt dan horen wij het graag!
Groeten
Shanna, Kheira en Selma
ik maak geplukte kip door de kip gewoon te koken in een bakpan met heel veel water en met heel veel braadboter….
en dan laat ik het een uurtje of 2, 3 staan, dan word het vanzelf zó mals en zacht dat je het uit elkaar kan trekken.
Dan heb je ook geplukte kip.
Das veel makkelijker…
Hi Apapoe,
Dat klinkt ook als een goede oplossing! Bedankt voor de tip 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Ik gebruik kippenpoten. Die kook ik, totdat ik het vlees van het bot kan aftrekken. Grote stukken nog even kleiner maken. Daar gooi ik dan kruiden door heen. Kerry, paprikapoeder, zout en peper. en dan bak ik het beetje knapperig in een braadpan. In de pan doe ik nog een scheut ketjap.
De smaak is overheerlijk. Het zal je verrassen. Staat bij mij in de top 3 qua vlees.
Hoi Erik,
Dat klinkt ook erg lekker! Ook een goed idee om kippenpoten te gebruiken, die hebben ook veel smaak.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma