Zelf pulled chicken maken

Hoe maak je Pulled Chicken?

Oh, wat zijn wij toch gek op Pulled Chicken. Je kunt hier zoveel kanten mee op. Het leukste is dat je zelf de smaken kan toevoegen die jij lekker vind. Op deze manier is het telkens een heel ander gerecht. Zo hebben wij al verschillende versies gemaakt door verschillende smaken te gebruiken. Ons broodje Pulled Chicken heeft Aziatsiche smaken, maar je kunt de kip ook op smaak maken met BBQ saus of bijvoorbeeld Kortom met pulled chicken kun je alle kanten mee op.

Hoe maak je pulled chicken? Het maken van deze kip is eigenlijk erg simpel en veel makkelijker dan het lijkt. Er zijn diverse manieren waarop jij zelf pulled chicken kan maken. In deze foodtalk leggen wij jullie 2 manieren uit, zodat jullie thuis ook simpel deze overheerlijke kip kunnen maken.

Pulled chicken in de slowcooker

Pulled chicken maken in de slowcooker is nog nooit zo makkelijk geweest. Je plaatst simpelweg de kipfilets in de slowcooker en vervolgens voeg je jouw kruiden en/of sausjes eraan toe. Zet de slowcooker aan voor 4 uur op hoog of 6/7 uur op laag.

Na deze tijd zijn de kipfilets zo mals en zacht, dat je het met gemak, zonder enkele moeite, uit elkaar kan trekken. Roer de kip vervolgens nog even met de saus, zodat het allemaal evenveel saus heeft en dan is het tijd om ervan te genieten.

Probeer bijvoorbeeld ons recept voor de Sesamkip

Pulled chicken door middel van pocheren

Heb je geen slowcooker? Dan kan je ook met gemak de pulled chicken maken door de kip te pocheren. Gepocheerde kip betekent dat de kip wordt gekookt in een pan vol met kokend water.

Breng een pan met water aan de kook. Wanneer het water kookt, zet je het vuur zachter en plaats je de kipfilets in de pan. De kooktijd is afhankelijk van de hoeveelheid kipfilets die je in de pan doet. Doe jij bijvoorbeeld 3 kipfilets in de pan dan zijn de kipfilets gaar na ongeveer 8 tot 15 minuten, maar doe je 6 kipfilets in de pan? Dan duurt dit 25-30 minuten. Wanneer jij denkt dat de kipfilet gaar is, haal je 1 kipfilet uit de pan en snijd je deze op het dikste gedeelte door de midden. Is de kipfilet gaar? Dan kan je beginnen met plukken. Om de kip te plukken hebben wij twee manieren voor jullie.

Twee vorken methode

Pak twee vorken en trek met twee vorken de kip in stukjes.

Mixer methode

In plaats van vorken te gebruiken kan je ook kiezen voor de mixer methode. Hierbij plaats je alle kipfilets in een kom en pak je de handmixer. Met de handmixer pull je de kip. Het kost hierdoor ietsje minder tijd, maar het is wel minder precies.

Ditzelfde concept kan je uiteraard ook doen in een foodprocessor en dan lichtjes pulseren tot alle kip is gepulled.

Bij de gepocheerde kip voeg je je kruiden of sausjes pas toe nadat je de kip heb ‘gepulled’. Probeer bijvoorbeeld ons recept voor de pulled chicken burger.

Waarom bakken we de kip niet gewoon in de pan?

Natuurlijk kun je de kipfilet ook gewoon bakken in de pan en daarna pullen. Het is dan erg belangrijk dat de kip niet overgaar is, want dan krijg je niet de juiste textuur voor de pulled chicken. Het pocheren of langzaam koken van de kipfilet zorgt ervoor dat het vlees zacht en sappig blijft.

We hopen dat je met deze tips ook zelf thuis heerlijke pulled chicken kan maken!

Enjoy!

Hoe maak je Pulled Chicken?

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FoodtalkKoken 1.0

Reacties (6)

Laat gerust een reactie achter