Tweede kerstdag vieren wij altijd thuis bij onze ouders en met onze vriendjes. Ons kerstmenu bestaat dan meestal uit 4 gangen en heerlijke wijnen. Wij trappen ons gezellige avondje altijd af met wat amuses. Heerlijke kleine hapjes geserveerd op een amuse lepel. Voor jullie hebben wij onze favoriete amuses op een rijtje gezet en wij hopen dat jullie hier net zo van zullen genieten als dat wij altijd doen!
Bereiding van de 3 kerst amuses
Amuse 1 Gerookte eendenborst met zwarte bessenjam
Bekleed de amuse lepel met een wat rucola blaadjes.
Leg hierover 2 plakjes gerookte eendenborst en bestrijkt deze met een halve theelepel zwarte bessenjam.
Amuse 2 Warme geitenkaas met gegrilde peer en pecannoten
Verwarm de kleine geitenkaas rondjes ongeveer 30 seconden in de magnetron. Snijd ondertussen een peer in hele kleine stukjes en bak deze met de honing in een koekenpan. Hak daarna de pecannoten fijn en voeg deze ook toe aan de peer en de honing. Leg de verwarmde geitenkaas op de lepel en bestrooi deze met de fijne stukjes peer en pecannoot.
Amuse 3 Gerookte makreel met doperwten-munt mousse
Pureer de doperwten met een paar blaadjes munt tot een fijne mousse. Breng deze mousse aan op de amuse lepel en leg hierover wat stukjes gerookte makreel.
Voila, In slechts een paar stappen en met slechts een paar ingrediënten trakteer jij je gasten/familie met kerst op een paar heerlijke amuses. Wij hopen dat jullie er van zullen genieten.
Laat gerust een reactie achter