Recept

3 Overnight oats met Bessen

3x Overnight oats met Bessen

Van overnight oats kunnen wij geen genoeg krijgen. Het is een heerlijke voedzaam ontbijtje en bovendien ontzettend snel gemaakt, De avond daarvoor maak je het in 5 minuten klaar en de dag daarna kun je er van genieten. Daarnaast kun je er alle kanten mee op. Je kunt er een lekkere chocolade variant van maken of ervoor kiezen om bijvoorbeeld onze appeltaart overnight oats te maken. Dit keer hebben wij een heerlijke, zomerse variant voor jullie: overnight oats met bessen. Niet 1 maar liefst 3 lekkere combinaties waar jij deze zomer voort mee kan. Van Berrybrothers kregen wij hun paradepaardje de rode bes opgestuurd en in de zomer hebben zij ook witte en zwarte bessen in het assortiment. Daar weten wij wel raad mee. Kijk maar naar de foto’s, dit wil je toch eten?!

Hieronder lees je alles over deze overnight oats met bessen.

Berrybrothers

Berrybrothers is een familiebedrijf dat al sinds 1980 teler van zachtfruit is. Zij zijn expert op het gebied van frambozen, blauwe bessen, bramen en rode bessen. Het laatstgenoemde is hun paradepaardje. De allerbeste rode bessen, dat is waar zij voor staan en dat is te proeven ook. Door hun ambachtelijke werkwijze, kunnen zij een hoge kwaliteit garanderen. Berrybrothers heeft zoveel passie voor het telen van bessen, dat zij sinds een aantal jaar ook begonnen zijn met het telen van witte en zwarte bessen. Niet perse omdat er veel vraag naar andere bessen is, maar puur omdat ze zo gepassioneerd zijn.

De witte bes is echt een zusje van de rode bes. Het heeft een iets zoetere smaak en wordt voornamelijk gebruikt in jam of sap. Natuurlijk zijn ze ook heerlijk om zo op te eten of om mee te ontbijten.

De zwarte bes is de nieuwste bessen soort die zij sinds 2018 telen. De smaak is lekker zoet en zal je gelijk doen denken aan cassis. Daarom wordt hij ook wel de ‘cassis bes’ genoemd. Deze bes is maar 1 maand in het jaar verkrijgbaar. Voornamelijk in juli, vandaar dat wij deze inspiratie nu met jullie delen.

Voor meer inspiratie en recepten met zachtfruit kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief van Berrybrothers: fans.berrybrothers.nl/berryfan

3x Overnight oats met Bessen
3x Overnight oats met Bessen

Bereiding van de Overnight oats met bessen

Als eerste weeg je de havermout en chiazaad af. Meng beide met elkaar in een grote kom. Voeg vervolgens de melk, honing en vanille-extract toe. Roer alles goed door en zet de kom gesloten in de koelkast.

De overnight oats moeten minstens 4 uur in de koelkast hebben gestaan voor je het kan gebruiken. Een nacht lang in de koelkast is het lekkerste.

Vervolgens kun je elke portie naar eigen smaak maken. Wij geven jou hieronder 3 heerlijke opties: met rode bessen, zwarte bessen en witte bessen.

Overnight oats met Bessen
Overnight oats met Bessen

Overnight oats met rode bessen

Rode bessen kun je heerlijk combineren met zoete witte chocolade. De romige overnight oats gemengd met de fris, zure rode bessen en zoete witte chocolade zorgt voor een geweldige combinatie. Ook zou je hier wat stukjes amandelen aan kunnen toevoegen. Pak een glaasje en vul het glas tot de helft met de oats. Vervolgens rits je de rode bessen van het steeltje en leg je deze boven op de overnight oats en dat doe je ook met de stukjes witte chocolade. Schep vervolgens nog meer oats in het glaasje tot dat deze gevuld is. Met een lepel kun je een beetje roeren in het glaasje zodat je overal rode besjes en witte chocolade hebt. Bovenop plaatst je nog wat extra rode besjes en stukjes witte chocolade.

3x Overnight oats met Bessen
3x Overnight oats met Bessen

Overnight oats met zwarte bessen

Zwarte bessen smaken naar cassis en dat kun je goed paren met citroen. Daarom maakten wij ook een overnight oats versie met zwarte besjes en lemoncurd. Lekker fris en zoet. Bij deze combinatie schep je wederom eerst 1 of 2 eetlepels overnight oats in het je glaasje. Vervolgens voeg je een eetlepel lemon curd en de zwarte besjes er aan toe. Je kunt natuurlijk ook wat meer lemon curd toevoegen. Kies naar eigen smaak. Daarna schep je de overnight oats boven op en roer je eventueel alles door met een lepel. Versier de oats met wat extra lemon curd en zwarte bessen.

3x Overnight oats met Bessen
3x Overnight oats met Bessen

Overnight oats met witte bessen

De laatste combinatie die we maken is die met de witte besjes, kokos en kiwi. Lekker tropisch en zomers. Een ontbijtje dat je deze zomer wel graag zou willen eten.

Voor deze heerlijke overnight oats vul je het basisrecept aan met kokosrasp. Schil de kiwi en snijd deze in kleine stukjes. Voeg de kiwi samen met de witte besjes toe aan de overnight oats en schep alles in een glaasje. Roer alles goed door en versier het glaasje met wat achtergebleven stukjes kiwi en witte bessen.

Door het toevoegen van de kokosrasp kunnen de oats wat droger worden. Voeg in dat geval wat extra melk toe. Bijvoorbeeld in plaats van 100ml per portie, 125 ml.

3x Overnight oats met Bessen
Overnight oats met Bessen
3x Overnight oats met Bessen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Ontbijt

Laat gerust een reactie achter