Wij vinden plaattaarten te gek. Het is makkelijk om te maken, snel klaar en lekker hartig. Daarnaast kun je er zoveel verschillende variaties mee maken dat het toch elke keer weer anders is. Deze keer hebben wij een overheerlijke vegetarische plaattaart gemaakt. Smakelijk met aardappel en truffel. Zeg nou zelf truffel is altijd een goed idee toch!? We love it en daarom deze aardappel plaattaart met truffel ook!
Bereiding van de Aardappel Plaattaart met Truffel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Pak de aardappel en was deze en verwijder dan de schil van de aardappels. Snijd de aardappel met de mandoline dun. Mocht je die niet in huis hebben kun je ook een scherp mesje gebruiken. Wel belangrijk om dunne plakjes te snijden.
Mix de aardappels met de kruiden. Leg de bladerdeeg plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de naden dicht. Verdeel de plakjes aardappel over de plaattaart. Vouw de randen om. Sprenkel een beetje truffel over de plaattaart heen. Smeer de randen in met een geklopt ei en plaats het 20 minuten in het midden van de oven.
Sprenkel nog wat verse bieslook en zout!
Eet smakelijk!
Meer plaattaarten? Die vind je via deze link.