Tijd voor soep! Deze vegetarische aardappel preisoep is niet voor niets een klassieker.. Een stevige maaltijdsoep met maar weinig ingrediënten. De soep is heerlijk winters en extra lekker met zelfgemaakte croutons. Perfect om jezelf op te warmen op een koude dag.
Bereiding Aardappel Preisoep
Was de prei. Schil de aardappelen en snijd deze door de helft of hele grote in vieren. Snijd de prei vervolgens in ringen.
Zet een grote soeppan alvast op het vuur met een beetje boter. Pers het teentje knoflook en bak deze eventjes mee in de boter. Voeg dan de aardappelen en prei toe.
Maak de groentebouillon voeg deze toe aan de prei met aardappelen. Laat alles ongeveer 20 minuten door koken.
Maak, na 20 minuutjes, alles fijn en glad met de staafmixer. Voeg dan de creme fraiche, peper, zout en nootmuskaat toe. Roer het goed en laat het nog 5 minuutjes door koken.
Schep de soep in de kommetjes en garneer het met wat heerlijke croutons. Deze kun je ook zelf maken met dit recept.