De laatste tijd zijn wij helemaal fan van burgers. Waar wij voorheen nog niet zoveel recepten voor burgers hadden, zijn er de laatste paar maanden een hoop nieuwe bijgekomen. Veelal met een heerlijke vleesburger, maar wij gebruikten laatst ook een vleesvervanger. Voor deze burgers besloten wij helemaal om vlees te ‘skippen’ en maakten wij een vegetarische burger van aardappel en courgette. Deze aardappelburgers met oude kaas pesto salade is een geweldige combinatie. Ze zijn lekker knapperig en daarnaast past de oude kaas pesto salade er perfect bij als ‘sausje’. Comfort food op-en-top!
Het maken van de Aardappelburgers met Oude Kaas Pesto Salade
Je hebt voor dit recept de juiste aardappelen nodig, dit kunnen friet aardappelen zijn of kruimige. Het vereiste is dat de aardappelen genoeg zetmeel moeten hebben, zodat ze lekker krokant kunnen worden.
Met de foodprocessor of een grove rasp raspen wij de aardappelen, courgette en een ui. Om het vocht uit de aardappel, courgette en ui mengsel te krijgen plaatsen wij het in een zeef of theedoek en persen wij het vocht eruit. Sla deze stap niet over, anders zullen ze niet krokant worden.
Plaats het in een kom en voeg het ei, de bloem, het zout & de peper toe. Mix het goed door elkaar heen.
Zet een pan op het vuur met hierin zonnebloem- of arachideolie en laat het goed heet worden. Wij hebben een hamburgerpers gebruikt om iedere hamburger dezelfde grootte te geven. Je kan dit eventueel ook proberen uit de losse pols. Frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten en draai ze halverwege om. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
We gaan nu de burgers opbouwen. Bak het broodje en maak het lekker krokant. Plaats een paar blaadjes kropsla op de burger en erbovenop 2 burgers. Plaats de oude kaas salade erboven op!
Laat gerust een reactie achter